Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

«Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΗΜΕΡΑ», στο Δημοτικό Θέατρο Ξυλοκάστρου «AΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ»

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση ,αυτή που πραγματοποίησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου,χθες το βράδυ στο θέατρο . "Άγγελος .Σικελιανός" ,υπό την αιγίδα του Δήμου.Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, με ομιλητή τον εκ Ξυλοκάστρου καταγόμενο, Επίτιμο Πρόεδρο του Σ τ Ε, κ. Νικόλαο Σακελλαρίου.Θέμα της ομιλίας "Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΗΜΕΡΑ".
Ο πρόεδρος του Δημ.Συμβουλιου Δ. .Ξυλοκαστρου -Ευρωστινης Νίκος Λάσκος ,μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου,καλοσωρισε τους προσκεκλημένους και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Επίτιμο για τη παρουσία του ,αλλά και τον Σύλλογο που δέχθηκε να γίνει η εκδήλωση στη γενέτειρα του κου Σακελλαρίου. 
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεταιΜπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος
Η πρόεδρος του Συλλόγου Πένυ Επιβατινού,ευχαρίστησε τον Δήμο για τη φιλοξενία ,τους θεσμικούς που τίμησαν με τη παρουσία τους την εκδήλωση ,τους παρευρισκόμενους συναδέλφους αλλά και απλούς πολίτες που βρέθηκαν εκεί και ιδιαίτερα το τιμώμενο πρόσωπο ,τον Κο Σακελλαρίου .Αναφέρθηκε στην δωρεά της Βιβλιοθήκης του επίτιμου, στο Σύλλογο και τον ευχαρίστησε θερμά..Τον λόγο τέλος πήρε ο επίτιμος πρόεδρος του ΣτΕ, κος Νικόλαος Σακελλαρίου,μίλησε για την αξία των Νομικών σήμερα ,των Δικαστών και γενικότερα της Δικαιοσύνης ,τόνισε τα προβλήματα που αντιμετώπισε επί θητείας του ,ως πρόεδρος του ΣτΕ ,ειδικά στη περίοδο των μνημονιων ,το πόσο δοκιμάστηκαν οι αντοχές όλων ,ειδικά στην επιβολή νέων επώδυνων οικονομικών μέτρων που συνοδευτηκαν από τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων.Αναφερθηκε στην ερήμωση των επαρχιακών πόλεων ,ακόμα και του Ξυλοκάστρου,που οι υπηρεσίες "μετακομίζουν"στη πρωτεύουσα και άλλα πολλά που μας αγγιξαν όλους .Υπήρξαν τοποθετήσεις ,σχόλια,προβληματισμοι από το κοινό ,ιδιαίτερα από συναδέλφους δικηγόρους..
Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα και άτομα που στέκονται
 
Η βραδιά έκλεισε με απονομή στο πρόσωπο του Επίτιμου Προέδρου ,σε ένδειξη σεβασμού,εκτίμησης ,αγάπης και συναδελφικοτητας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής ΝΔ Κορινθίας Κώστας Κόλλιας ,ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Γκιολής ,ο Οικονόμου Γεώργιος περιφερειακός σύμβουλος Περιφέρειας Πελοποννήσου,οι Αντιδήμαρχοι Ελίνα Μενούνου , Τάσος Λόντos , Σπύρος Αποστολόπουλος, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δ. Ξυλοκαστρου Ευρωστίνης ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΎΛΗΣ, Γιάννης Σκέρος,ο αντιπρόεδρος Επαμεινώνδας Κατσούλας και το μέλος Χριστινα Παπαλαμπρου , ο πρόεδρος της Τοπ.Κοινοτητας Ξυλοκάστρου , Νίκος Χαβελήs ,ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ Χρήστος Πρωτόπαπας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ,πολλοί Δικηγόροι από όλη τη Κορινθία αλλά και αρκετοί συντοπίτες που θέλησαν να βρεθούν σε αυτή την άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση . Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Ξυλακαστρου- Ευρωστίνης Βλάσιος Τσιώτος απουσίαζε λόγω ότι βρισκόταν στην Καλαμάτα στο συνέδριο ΕΣΠΑ.