Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Σπουδαίο ΔΙΠΛΟ στο ΟΑΚΑ πήρε ο Αστέρας Τρίπολης και προσπέρασε την ΑΕΚ!


«Προσπέραση» στο 89’ και αποδοκιμασίες  
Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε σπουδαίο διπλό στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 1-0 της ΑΕΚ χάρη στο γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο 89ο λεπτό και την... προσπέρασε στη βαθμολογία. . Με 10 παίκτες αγωνίστηκαν οι “κιτρινόμαυροι” για ένα ημίχρονο λόγω της αποβολής του Ρόναλντ Βάργκας για χτύπημα εκτός φάσης.

Ο Γκουστάβο Πογέτ, στο ντεμπούτο του μπροστά στον κόσμο της ΑΕΚ, άφησε στον πάγκο τον Μπουονανότε, ενώ στην επίθεση επέλεξε τον Αραβίδη από τους Κρισάντους και Τζεμπούρ. Με τον Μάνταλο να κυριαρχεί στη μεσαία γραμμή, η Ένωση είχε τις ευκαιρίες της για γκολ στο πρώτο μέρος, αλλά η γυριστή κεφαλιά του Λαμπρόπουλου (από φάουλ του Μάνταλου στο 16') και το τετ α τετ του Αραβίδη (από ασίστ του Μάνταλου στο 39') σταμάτησαν στον εντυπωσιακό Μπαντή.
«Προσπέραση» στο 89’ και αποδοκιμασίεςΟ Αστέρας πήγε να «παγώσει» το ΟΑΚΑ στο φινάλε του ημίχρονου, αλλά η κεφαλιά του Παπαδόπουλο, από σέντρα του Μάσα, κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Κι ενώ οι δύο ομάδες ετοιμάζονταν για τα αποδυτήρια, η ανόητη αντίδραση του Βάργκας σε φάουλ που του έκανε ο Λανθαρότε, έφερε την αποβολή του και η ΑΕΚ θα έμπαινε στην «επανάληψη» με παίκτη λιγότερο.
Το αριθμητικό μειονέκτημα πάντως δεν φάνηκε, τουλάχιστον στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Μάλιστα, η ΑΕΚ είχε και τις ευκαιρίες της, βγαίνοντας αρκετά επικίνδυνα σε κόντρα. Κορυφαία στιγμή της η προβολή του Μάνταλου, στο 55', στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Όσο περνούσε η ώρα, η Ένωση έχασε κουράγια και μέτρα στο γήπεδο και ο Αστέρας γινόταν όλο και πιο επιθετικός.
Απείλησε» αρκετές φορές τον Μπαρόχα, πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε ως φάουλ (σκόραρε ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά αλλά ο Μπερτόλιο έσπρωξε και έβγαλε από τη φάση τον Γκάλο) και τελικά έκανε το... μπαμ με τον Παπαδόπουλο στο 89'. Η φάση ξεκίνησε από τον πρώην ΑΕΚτζη, Φούντα (σ.σ. είχε μπει αλλαγή νωρίτερα) ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε, ο Μπαρόχα έδιωξε χαμηλά και ο «Παπ» έτρεξε πρώτος στην μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα και έγραψε το 1-0!
ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (84' Κορδέρο), Βάργκας, Μπαρμπόσα (70' Μπουόνανοτε), Αραβίδης (71' Κρισάντους)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Ιγκλέσιας (64' Δημούτσος), Κουρμπέλης, Μάσα (85' Φούντας), Μπερτόλιο, Λανθαρότε (68' Νίκο Φερνάντες), Παπαδόπουλος

«Σοκ» και για τον ΠΑΟΚ που «πέταξε» άλλους δύο βαθμούς στην Τούμπα 3 - 3 κόντρα στον Πανθρακικό. Το σκορ άνοιξε ο δραστήριος Ροντρίγκες στο 14' μετά από ωραίο γύρισμα του Κίτσιου από δεξιά. Στο 25' ο Παπαγεωργίου με καταπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αφού αυτή βρήκε πρώτα το οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου και στο 42' ο Μπαϊκαρά με κεφαλιά από σέντρα του Πουτουρίδη πέτυχε ένα ακόμα συναρπαστικό γκολ για να γίνει το 1-2.
Τα προβλήματα σε άμυνα και επίθεση για τον ΠΑΟΚ περιορίστηκαν στην επανάληψη όταν ο Τούντορ πέρασε στον αγώνα τον Αθανασιάδη, ο οποίος στο δημιούργησε ρήγματα στην άμυνα της φιλοξενούμενης ομάδας. Στο 47' ο Ροντρίγκες από ωραία ασίστ του Χαρίση ισοφάρισε και στο 61' ο Αθανασιάδης από ωραία επίσης πάσα - σέντρα του Σκόνδρα πέτυχε το 3-2.
Εκεί που όλοι πίστεψαν πως ο ΠΑΟΚ θα το τέλειωνε το παιχνίδι ο Πανθρακικός δεν είπε την τελευταία λέξη. Αφού ο Μακ έχανε για μια ακόμα φορά τις ευκαιρίες σαν ερασιτέχνης, η ομάδα της Κομοτηνής πέρασε στην αντεπίθεση και με στόφα ευρωπαϊκής ομάδας έφτασε στο τρίτο γκολ, στο 77' με δυνατή κεφαλιά του Μπαϊκαρά από πάσα του Φερνάντες. Ετσι η ομάδα που σε 9 ως τώρα παιχνίδια είχε σκοράρει μόλις δυο φορές στο σημερινό παιχνίδι, πέτυχε τρία ωραιότητα τέρματα και έχασε ευκαιρίες για ένα τέταρτο γκολ που θα δημιουργούσε αίσθηση και συνάμα έκπληξη στην σημερινή αγωνιστική.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας (85′ Κοροβέσης), Μαλεζάς, Κίτσιου (74′ Τζαβέλλας), Τζιόλης, Χαρίσης, Γκολάσα, Ροντρίγκες, Ζαίρο (46′ Αθανασιάδης), Πέλκας, Μακ.
Πανθρακικός: Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Σερφα, Μελλίσης, Πουτουρίδης, Μεχία, Λαδάκης (59′ Σέτι), Ντιγκινί, Ροτζέριο (46′ Χαβίτο), Μπαϊκαρά, Χασομέρης (68′ Βάλτερ).

Ισοπαλία και στη Λιβαδειά 1 - 1 ανάμεσα στον Λεβαδειακό και τη Βέροια  Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι συνεχίζουν να διατηρούν το εκτός έδρας αήττητο, προηγήθηκαν στο 28ο λεπτό με τον Μερεμπασβίλι, ενώ η ομάδα της Βοιωτίας ισοφάρισε στο 75` με αυτογκόλ του Ναζλίδη. Ο Λεβαδειακός είχε δύο δοκάρια με τον Γιακουμάκη στο 47ο λεπτό και στο 76ο.
Λεβαδειακός (Απ. Μάντζιος): Βερέμκο, Μιλιάζες (8` Μανωλάς), Έντουιν, Στάθης, Τριποτσέρης, Φαβάλι, Νικολάου, Γιακουμάκης, Μάντζιος, Μίνγκας (85` Ντομοβτσίσκι), Μαχαίρας (69` Ρομέου)
Βέροια (Γ. Γεωργιάδης): Λόπεζ, Αραγόνες, Ετζενγκέλε, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Μαραγκός, Άρτσε, Μαγέφσκι, Ναζλίδης (86` Όστοιτς), Καϊκουτ (69` Κόλα), Μερεμπασβίλι (59` Γιουσούφ).

Τα αποτελέσματα της 10ης ημέρας του πρωταθλήματος έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Πανιώνιος - Πλατανιάς 2-1
(8' Καραμάνος, 81' Ανσαριφάρντ - 51' Ιτούα)

Καλλονή - Ξάνθη 2-2
(38', 90+3' πεν. Μανούσος - 6' Σολτάνι, 85' Ερέα)

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 1-2
(52' Ναπολεόνι - 72' Καρέλης, 84' Μπεργκ)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Ολυμπιακός - Ηρακλής 2-0
(20' Μιλιβόγεβιτς, 62' Ιντέγε)

Λεβαδειακός - Βέροια 1-1
(75'-αυτ. Ναζλίδης - 28' Μερεμπασβίλι)

ΠΑΟΚ - Πανθρακικός 3-3
(14', 47' Ροντρίγκες, 61' Αθανασιάδης - 25' Παπαγεωργίου, 42', 77' Μπαϊκαρά)

ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 0-1
(89' Δ. Παπαδόπουλος)

ΔΕΥΤΕΡΑ
19.30 (Αγρίνιο) Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα

Βαθμολογία (σε 10 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 30
2. Παναθηναϊκός 22
3. Πανιώνιος 19
4. Αστέρας Τρίπολης 18
5. ΑΕΚ 17
6. ΠΑΟΚ 15
7. Ξάνθη 12
. Βέροια 12
. Λεβαδειακός 12
10. ΠΑΣ Γιάννινα 11 -9αγ.
11. Πλατανιάς 11
12. Ηρακλής 10
13. Ατρόμητος 9
14. Παναιτωλικός 8 -9αγ.
15. Καλλονή 7
16. Πανθρακικός 4