Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Δήμαρχος Γαύδου: Μας ενοχλούν τα F16

Να σταματήσουν να πετούν τα ελληνικά μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από τη Γαύδο γιατί… ενοχλούν. Αυτό ζητάει η υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ δήμαρχος του ακριτικού νησιού Ευαγγελία (Γκέλη) Καλλινίκου, την ώρα που οι τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου χτυπάνε κόκκινο.

«Βλέποντας τόσο συχνά να παίζουν πόλεμο πάνω από τα κεφάλια μας, αναρωτιόμαστε: υπάρχει άραγε έλεγχος και αξιολόγηση της αναγκαιότητας τόσο χαμηλών και επικίνδυνων πτήσεων στα ακριτικά νησιά; Υπάρχουν τόσο συχνά παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας ώστε να γίνονται όλα αυτά πάνω από το νησί μας; Εχει λάβει κανένας υπόψη του ότι η Γαύδος είναι κατοικημένο νησί και όχι βραχονησίδα;» διερωτάται η κυρία Καλλινίκου σε επιστολή της που αναρτήθηκε στο portal του ραδιοφωνικού σταθμού του νησιού, αμφισβητώντας την αναγκαιότητα αυτών των πτήσεων.

«Σε εμάς, τους κατοίκους της Γαύδου, οι ασκήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας προκαλούν τον τρόμο ενός δυνατού σεισμού ή μιας μεγάλης έκρηξης. Ξαφνιαζόμαστε και βλέπουμε τα παλιά σπίτια του νησιού μας να λιγοστεύουν κατά κάποιες πέτρες ή κατά μισό τοίχο και άλλοτε να καταρρέουν», γράφει η δήμαρχος του νησιού και συνεχίζει:

Διαβάστε περισσότερα  στο airetos.gr