Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Θα κάνει κόμμα ο Αλαβάνος;

Η δημόσια παρέμβαση του Αλέκου Αλαβάνου, στην κατεύθυνση της σαφούς διαφοροποίησης από τον Αλέξη Τσίπρα, τη ρητορική και τη στρατηγική που ακολουθεί ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την εθνική αναγκαιότητα σχηματισμού κυβέρνησης και αποφυγής των πρόωρων εκλογών, μοιάζει να είναι ο πρόλογος από το… προσεχώς, που θα δούμε στις εκλογές που πλησιάζουν καλπάζοντας, με πιθανότερη ημερομηνία την 17η Ιουνίου.
Στο παρασκήνιο, έχει αναζωπυρωθεί η συζήτηση περί του ενδεχομένου δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα στα… αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέκο Αλαβάνο, προκειμένου να εκφραστούν όλες εκείνες οι συνιστώσες που αγκαλιάζουν σήμερα τον πολιτικό ρεαλισμό, και διατηρούν αποστάσεις από τον Αλέξη Τσίπρα και την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ένας φορέας που θα αποτελέσει την πολιτική συνέχεια του Μετώπου που ίδρυσε ο Αλέκος Αλαβάνος.
Το σενάριο δεν είναι φυσικά καινούριο, καθώς και μερικούς μήνες πριν από τις εκλογές, ο Αλέκος Αλαβάνος είχε δεχθεί πιέσεις να κάνει το μεγάλο βήμα, και ουσιαστικό να «λεηλατήσει» ένα σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνων που δήλωναν απογοητευμένοι από τον Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή τον πολιτικό που ο ίδιος ο Αλέκος Αλαβάνος προώθησε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα, τα δεδομένα φαίνεται να έχουν μεταβληθεί και πάλι. Και πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι βλέπουν στο πρόσωπο του Αλέκου Αλαβάνου το ανάχωμα αξιοπιστίας απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ/ statesmen.gr