Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Έκτακτο δελτίο καιρού - Πρόσκαιρη επιδείνωση με ισχυρούς ανέμους και βροχές



Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους (8-9 μποφόρ), τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.
Συγκεκριμένα, θυελλώδεις άνεμοι 8 τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν αύριο, Κυριακή, αρχικά στο Αιγαίο (από νότιες διευθύνσεις) και από το απόγευμα στα δυτικά και νότια (από δυτικές διευθύνσεις). Επίσης προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια.
Τη Δευτέρα ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι ( 6-8 μποφόρ) θα επικρατήσουν σταδιακά στη χώρα και μόνο στα νότια θα διατηρηθούν δυτικοί άνεμοι 8 με 9 μποφόρ. Τα  φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν αλλά τις πρωινές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά τόπους στην ανατολική νησιωτική χώρα.
Τέλος η θερμοκρασία  θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς κελσίου, ενώ θα σημειώσει σταδιακή πτώση από αύριο και από τα βόρεια (5 με 7 βαθμούς κελσίου), η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως τη Δευτέρα.