Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-0: Ωραίο ποδόσφαιρο και +13

 Βαθμολογία Super League: Στο +13 ο Ολυμπιακός, πλησίασε και άλλο την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός

Μετά τον αποκλεισμό από την Αταλάντα ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση στο πρωτάθλημα και στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ στο καλύτερο του ίσως φετινό παιχνίδι. Ο Μαρτίνς έκανε αρκετές αλλαγές και αυτό λειτούργησε ευεργετικά για την ομάδα του, ενώ ο Νιόπλιας από την άλλη δεν είχε πολλές επιλογές λόγω των απουσιών. Προσπάθησε ο ΟΦΗ να κρατήσει τους Πειραιώτες, αλλά ήταν τέτοια η ορμή τους που το 2-0 φαντάζει μικρό. Στο 19' ο Ροντρίγκες έκανε το 1-0, στο 85' είχε δοκάρι ο Σισέ και στο 89' με αυτογκόλ του Ντουρμισάι έγινε το 2-0, ενώ ακυρώθηκαν σωστά δύο γκολ του Ελ Αραμπί. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός ξέφυγε 13 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ. 

Με επτά αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Αταλάντα παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Μπα, Κίτσος, Μπουχαλάκης, Ροντρίγκες, Καρβάλιο, Μασούρας και Ελ Αραμπί ήταν τα νέα πρόσωπα που έβαλε ο Πέδρο Μαρτίνς στην αρχική του ενδεκάδα. Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Νιόπλιας δεν είχε και πολλές επιλογές, αφού αντιμετώπιζε αρκετές απουσίες. Παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-3-3 με τον Σελίμοβιτς, τον Στάικο και τον Μπουζούκη να είναι οι μοναδικοί χαφ που του είχαν απομείνει και να τους ξεκινάει όλους.

Ο Ολυμπιακός ήθελε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά τον αποκλεισμό από την Αταλάντα και να επουλώσει τις πληγές του. Έτσι μπήκε στο ματς πολύ ορεξάτος και ήτα η ομάδα που πίεσε πολύ. Οι ποδοσφαιριστές πίεσαν στην πρώτη πάσα αυτούς του ΟΦΗ με αποτέλεσμα να τους προκαλέσουν πρόβλημα στην ανάπτυξη και να τους αναγκάσουν να μείνουν χαμηλά στο γήπεδο. Το παιχνίδι του Ολυμπιακού κατά κύριο λόγο γινόταν από δεξιά με τον Λαλά και τον Ροντρίκες, ενώ πολλές φορές πήγαινε και ο Καρβάλιο σε εκείνη την πλευρά. Από το 5' άρχισε να χάνει ευκαιρίες ο Ολυμπιακός απέναντι σε έναν ΟΦΗ που δεν μπορούσε να εξουδετερώσει τους παίκτες του Μαρτίνς.

Στο 11' σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Ελ Αραμπί για χέρι στο κοντρόλ, αλλά αυτό δεν φάνηκε να… ρίχνει τους πρωταθλητές. Συνέχισαν στο ίδιο τέμπο παίζοντας γρήγορο ποδόσφαιρο και με την ομάδα να δείχνει πως με τα φρέσκα πόδια λειτούργησε πολύ καλύτερα. Αφού η μία ευκαιρία χανόταν μετά την άλλη ήρθε η φάση του 19' με τον Ελ Αραμπί να στρώνει στον Ροντρίγκες και αυτός με σουτ στην κίνηση να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Οι Πειραιώτες δεν κατέβασαν ταχύτητα και συνέχισαν να παίζουν με την ίδια ένταση. Δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει κι άλλα γκολ απέναντι σε έναν ΟΦΗ που έδειχνε ανήμπορος να βγάλει αντίδραση στο γήπεδο. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού.

Στην επανάληψη ο Νίκος Νιόπλιας έριξε στο παιχνίδι τον Ουές και τον Ντουρμισάι προσπαθώντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο δεν κατέβασε ταχύτητα. Η ομάδα του Μαρτίνς συνέχισε να παίζει με την ίδια ένταση και να πιέζει τους Κρητικούς. Το παιχνίδι είχε αρκετά καλό ρυθμό με τους "ερυθρόλευκους" να έχουν ταχύτητα και να δημιουργούν αρκετές φάσεις μπροστά από την εστία του Επασί. Ο ΟΦΗ απείλησε στο 57' με τον Ντουρμισάι, αλλά στη συνέχεια το παιχνίδι άνηκε στον Ολυμπιακό.

Οι "ερυθρόλευκοι" κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και συνέχισαν να πιέζουν αναζητώντας το γκολ που θα "κλείδωνε" τη νίκη. Στο 66' ο Ελ Αραμπί σκόραρε ξανά, αλλά ο Έκμπεργκ ακύρωσε το γκολ με τη βοήθεια του VAR για χέρι του Μασούρα στο ξεκίνημα της φάσης. Οι "ερυθρόλευκοι" ήθελαν ένα ακόμα γκολ για να είναι ήσυχοι και στο 70' ο ΟΦΗ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γιαννούλη σε μαρκάρισμα πάνω στον Μασούρα. Το σκηνικό ήταν ίδιο για το υπόλοιπο του αγώνα με τον Μαρτίνς να βάζει και τον Βαλμπουενά και να παίζει τον ΟΦΗ στην περιοχή του. Στο 85' είχε και δοκάρι με τον Σισέ και τελικά το 2-0 έγινε στο 89' με αυτογκόλ του Ντουρμισάι, αποτέλεσμα που ήταν και το τελικό στην αναμέτρηση

 

Ολυμπιακός: Βατσλίκ - Λαλά (83' Βρουσάι), Σισέ, Μπα, Κίτσος - Μπουχαλάκης, Εμβιλά - Ροντρίγκες (73' Βαλμπουενά), Καρβάλιο (90' Φαντιγκά), Μασούρας - Ελ Αραμπί

ΟΦΗ: Επασί - Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Κοροβέσης - Σελίμοβιτς, Στάικος (61' Καμάο), Μπουζούκης - Τσιλιανίδης (46' Ουές), Φαν Ντάινεν (46' Ντουρμισάι), Λάμπρου (76' Πασαλίδης).