Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Ρώσοι εντόπισαν εκτόξευση δυο πυραύλων στη Μεσόγειο! Κοινή δοκιμαστική εκτόξευση από ΗΠΑ και Ισραήλ

ballistic-missiles-fired
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, το ρωσικό υπουργείο Αμύνας ανακοίνωσε ότι τα ραντάρ του στρατού της Μόσχας εντόπισαν την εκτόξευση δυο βαλλιστικών πυραύλων στην ανατολική Μεσόγειο.
Η είδηση προκάλεσε συναγερμό, σύμφωνα ωστόσο με τις πρώτες πληροφορίες, δεν έχει παρατηρηθεί χτύπημα στη Δαμασκό, που θα ήταν ο προφανής στόχος μιας αμερικανικής επίθεσης, αν ευσταθεί η ενημέρωση των Ρώσων.
Η ρωσική πρεσβεία στη Δαμασκό επιβεβαίωσε ότι η πρωτεύουσα της Συρίας δεν έχει χτυπηθεί.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ δήλωσαν άγνοια για την εκτόξευση πυραύλων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Και οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις από την πλευρά τους διέψευσαν ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη δική τους πλευρά.
Νεώτερες πληροφορίες που μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι δυο πύραυλοι έπεσαν στη θάλασσα κοντά στη Συρία, καθώς και ότι δεν αποκλείεται η εκτόξευση των πυραύλων να έγινε από αμερικανικό πλοίο, να μην ήταν όμως επιθετικοί, αλλά να προορίζονταν για πρόγνωση καιρικών συνθηκών.
Τελικά, το Ισραήλ παραδέχτηκε την εκτόξευση πυραύλων, χαρακτηρίζοντας την δοκιμαστικού χαρακτήρα και από κοινού με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως διευκρινίστηκε, η εκτόξευση έγινε από ισραηλινά πλοία, χωρίς την απευθείας εμπλοκή του αμερικανικού Ναυτικού, οι ΗΠΑ ωστόσο είχαν ενημερωθεί νωρίτερα.
ysterografa.gr