Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ο Ομπάμα εστιάζει στην οικονομία και επαναφέρει σε πρώτο πλάνο την… ξεχασμένη μεσαία τάξη! (video)

obama
Ο Μπαράκ Ομπάμα παρουσίασε τους βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής που επιθυμεί να εφαρμόσει στη δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο και παράλληλα… προκάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές να αλλάξουν τη στάση τους και να στηρίξουν τις προτάσεις του, που αφορούν κυρίως τη μεσαία τάξη.
Σε μία πολύ σημαντική ομιλία σε κολέγιο του Ιλινόις, ο πρόεδρος των ΗΠΑ παρουσίασε μία σειρά προτάσεων για την ενίσχυση της μεσαίας τάξης, για την οποία έκανε την αυτοκριτική του, ενώ τόνισε πως η Ουάσινγκτον την είχε παραμελήσει.
“Με μια ατελείωτη παρέλαση αντιπερισπασμών, πολιτικών προσποιήσεων και ψεύτικων σκανδάλων, η Ουάσιγκτον έχει απομακρύνει την προσοχή της από το πραγματικό ζήτημα”, δήλωσε ο Ομπάμα και πρόσθεσε: “Είμαι εδώ για να πω ότι αυτό πρέπει να σταματήσει” υπογράμμισε.
“H προσοχή μας πρέπει να βρίσκεται στα βασικά οικονομικά θέματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία για εσάς, τους ανθρώπους που εκπροσωπούμε” υποστήριξε σε άλλο σημαντικό κομμάτι της ομιλίας του.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε πως στόχος του είναι να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. “Να ενισχύσει τις κατασκευές, να γίνουν δρόμοι, γέφυρες και λιμάνια, αλλά και να αυξήσει τον βασικό μισθό.

Video