Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Σε διαθεσιμότητα μεταπτυχιακοί εκπαιδευτικοί & δημοτικοί αστυνομικοί

Δεν θα γλιτώσουν τελικά την ένταξη σε διαθεσιμότητα οι εκπαιδευτικοί και οι δημοτικοί αστυνομικοί, κάτοχοι μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, καθώς οι αριθμοί δεν έβγαιναν το EuroWorking Group έθεσε ως προϋπόθεση  για την εκταμίευση της δόσης ύψους 4 δισ. ευρώ,  ότι αύριο θα περάσει από τη Βουλή τροπολογία που θα ακυρώνει τη σχετική διάταξη του πολυνομοσχεδίου που εξαιρούσε τους εκπαιδευτικούς (πρόκειται για 245), κατόχους μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών που είναι αποσπασμένοι στο υπουργείο Παιδείας.
Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στον «Αθήνα 9.84» στην τροπολογία θα περιλαμβάνεται και ο τρόπος με τον οποίο «θα μπορέσουν να απορροφηθούν καθηγητές ειδικοτήτων που καταργήθηκαν είτε σε μονάδες του υπουργείου Υγείας, είτε ως ωρομίσθιοι στα δημόσια ΙΕΚ, ή σε άλλες ειδικότητες όπως αισθητικής, κομμωτικής, που υπάρχει δυνατότητα άσκησης ελεύθερου επαγγέλματος, αλλά και σε διοικητικές υπηρεσίες».
Αντιστοιχη τροπολογία το υπουργείο Εσωτερικών θα καταθέσει το επόμενο διάστημα για τους  περίπου 200 δημοτικούς αστυνομικούς με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό που είχαν εξαιρεθεί από τη διαθεσιμότητα.
Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, σημαίνει ότι το μέτρο της εξαίρεσης των υπαλλήλων κατόχων μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών από της διαθεσιμότητα που ορισμένοι έλπιζαν ότι μπορεί να εφαρμοσθεί και γενικότερα στο Δημόσιο, δεν πρόκειται να ισχύσει.