Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ώρα να προχωρήσουμε!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα
 
Δυσκολίες, προβλήματα, ανεργία, φτώχεια θολώνουν το μυαλό των Ελλήνων που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα και συγχρόνως ακούν και τον κάθε ένα πολιτικάντη να του λέει εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές και οικονομικές αναλύσεις, εγκλωβίζοντάς τον σε μία απίστευτη θολούρα και εντείνοντας την ανησυχία του για το μέλλον. 

Την αλήθεια όμως αν δεν την κοιτάξουμε κατάματα και δεν αντιληφθούμε τι έφταιξε προκειμένου να το διορθώσουμε, σωτηρία δεν θα βρούμε!

Η αλήθεια είναι πως αδιάφοροι για τις επιπτώσεις, αφήσαμε την πατρίδα μας τόσα χρόνια βορά στα κάθε λογής συμφέροντα, που επιδέξια μας είχαν εγκλωβίσει σε μία στρεβλή θεώρηση πατριωτισμού και στήριξης ιδεολογιών.

Ασχοληθήκαμε μέσω διαδηλώσεων, πορειών, ψηφισμάτων και απεργιών με όλη τη... Λατινική Αμερική, την Ασία, την Αφρική κλπ

Τα δικά μας προβλήματα όταν μονάχα διεκδικούσαμε προνόμια, δεν τα βλέπαμε και δεν αναρωτηθήκαμε ποτέ πως μπορεί ένα κράτος που αφέθηκε μόνο στην παροχή υπηρεσιών χωρίς να παράγει σχεδόν τίποτα ή όσα λίγα παρήγαγε τα προωθούσε ανώνυμα και πρόχειρα, θα μπορούσε να επιβιώσει.

Μετά από αυτό το μεθυστικό ταξίδι των ιδεολογικών διαχωριστικών γραμμών και των διαφόρων αντιπαλοτήτων, η αλήθεια ήρθε αμείλικτη μπροστά μας και μας ξύπνησε από τον ύπνο του... δικαίου!

Έτσι αντιληφθήκαμε βιαίως ότι το... ισχυρό κράτος με την... ισχυρή οικονομία που μας παραμύθιαζαν κάποιοι πως ήταν η Ελλάδα, ήταν απλά μία... φούσκα.

Κάποιοι από εμάς το κατάλαβαν, αλλά υπάρχουν πολλοί ακόμη και σήμερα που αρνούνται να δεχτούν την αλήθεια, εμμένουν στο χθες και πιστεύουν πως αν... αφορίσουν το κακό και διαχωρίσουν τους... πατριώτες από τους... δήθεν πουλημένους, θα ξαναβρούν τις εποχές της απόλυτης υπερβολής!

Ενισχυτική της άποψης αυτής, είναι η ρητορική των... δήθεν αντιμνημονιακών κομμάτων που κόπτονται να μας πείσουν για τις υψηλές δόσεις φιλοπατρίας τους, χωρίς να μας λένε τον τρόπο διαφυγής από τα αδιέξοδα .

Επιχειρούν να συντηρήσουν το χθες μέσα σε από ένα θολό και δυσδιάκριτης αποτελεσματικότητας πολιτικό λόγο και με εμφανή την επικινδυνότητα των ακροβασιών τους.

Περισσότερο μοιάζουν να προσπαθούν να επαναφέρουν με επιδέξιο τρόπο που θα τους αποφέρει φυσικά και πολιτκά οφέλη, την Ελληνική... νιρβάνα περασμένων δεκαετιών.

Οι εποχές όμως άλλαξαν, οι απαιτήσεις άλλαξαν, ας αλλάξουμε κι εμείς!

elzoni.gr