Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

“Ερυθρόλευκος” αυτόχειρας - Πέταξε το «δώρο» και κινδυνεύει με αποκλεισμό!



Η Μπεσίκτας δώρισε στον Ολυμπιακό την 2η θέση με τη νίκη επί της Σιένα, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν κάκιστος, έχασε από την Μακάμπι στο ΣΕΦ (73-67) και μπήκε σε μεγάλες περιπέτειες.
Βγαλμένο από τους χειρότερους εφιάλτες ήταν το πρώτο ημίχρονο κατά τη διάρκεια του οποίου ο Ολυμπιακός τα έκανε όλα λάθος. Στην άμυνα οι παίκτες του ήταν απελπιστικά αργοί και αντιμετώπισαν μεγάλα προβλήματα από τους περιφερειακούς της Μακάμπι. Στην επίθεση ουδείς,εκτός Σπανούλη, αναλάμβανε πρωτοβουλίες, οι ζώνες του Μπλατ δημιούργησαν αδιέξοδα, η μπάλα στους ψηλούς δεν έφτανε ποτέ.
Οι Ισραηλίνοι σουτάρωντας με εκπληκτικά ποσοστά από τα 6 και 75 κατάφεραν να προηγηθούν ακόμα και με 18 πόντους, όμως στο δεύτερο ημίχρονο οι "ερυθρόλευκοι" ξύπνησαν και με ηγέτη τον Σπανούλη και άξιο συμπαραστάτη του τον Σλούκα επέστρεψαν γρήγορα στο ματς. Η διαφορά πήγε στους 3 πόντους στο 36΄αλλά ο Χάινς έχασε τρεις ευκαιρίες να δώσει προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Το... τελειωτικό χτύπημα ήρθε με ένα απίθανό τρίποντο του Σμιθ από τα 8 μέτρα στο τέλος του χρόνου.
Μετά από αυτό το αποτέλεσμα και την εκπληκτική νίκη της Μπεσίκτας (η πρώτη της στο top16) επί της Σιένα ο όμιλος έγινε άνω κάτω καθώς οι Ιταλοί ισοβαθμούν με τον Ολυμπιακό, την Μακάμπι και την Χίμκι στην δεύτερη θέση και όλα θα κριθούν στις τελευταίες δύο αγωνιστικές.
Να σημειωθεί πως ο Τζος Πάουελ αγωνίστηκε μόλις 8 λεπτά αφού τραυματίστηκε και φανεί το επόμενο διάστημα πόσο θα λείψει.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 23-41, 49-56, 67-73

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 4, Λο 10(2), Άντιτς 7, Σπανούλης 19(2), Περπέρογλου 5(1), Σερμαντίνι 5, Σλούκας 7(2), Πάουελ 2, Γκετσεβίτσιους, Πέρκινς, Παπανικολάου 8.
Μακάμπι (Μπλατ): Λόγκαν 20(4), Τζέιμς 9, Σμιθ 13(3), Χίκμαν 16(1), Ροθ, Πνίνι 4, Κάνερ Μέντλι 2, Οχαγιόν 8(1), Πλάνινιτς 1, Λάντεσμπεργκ.