Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Σημαντικές συναντήσεις Χρίστου Δήμα και Ηλία Ανδρικόπουλου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης









Διαδοχικές συναντήσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πραγματοποίησαν ο βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας μαζί με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Κορινθίας και ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης συναντήθηκαν με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Καρασμάνη και τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών πόρων κ. Δημήτρη Ιατρίδη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η περαιτέρω αξιοποίηση του Πρακτικού Γεωργικού Σχολείου ΑΧΕΠΑ Βέλου και η αναστήλωση και επισκευή του κτιρίου Τσίλλερ.
Στη συνάντηση με τον Υπουργό γνωστοποιήθηκε επίσης η πρόθεση του Υπουργείου για αύξηση των επιδοτήσεων στα μέτρα ενεργητικής προστασίας της αγροτικής παραγωγής από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (όπως δίχτυα αντιχαλαζικής προστασίας και αντιβρόχινες μεμβράνες).
 Εμφάνιση

Παράλληλα, διερευνήθηκαν τρόποι ώστε ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης να αξιοποιήσει και να επωφεληθεί στο ακέραιο από τους κοινοτικούς πόρους της νέας προγραμματικής περιόδου ενώ συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα που αφορούν το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης όπως για παράδειγμα το θέμα της αγροτικής οδοποιίας.