Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Το μεγάλο "αυτογκόλ" του Δένδια με τα "κόκκινα" δάνεια

Nikos-Dendias

Λίγο πριν αποχωρήσει και… με τη βούλα από το υπουργείο Ανάπτυξης για το Πεντάγωνο, ο νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας έκανε το πρωί ανακοινώσεις για το θέμα της ρύθμισης των “κόκκινων” δανείων, και ήδη άνθρωποι της αγοράς κάνουν λόγο για πολιτικό αυτογκόλ του Κερκυραίου πολιτικού.
Εκείνοι που προσεγγίζουν επικριτικά τις σημερινές ανακοινώσεις Δένδια, στέκονται στον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν σε όσους δανειολήπτες προχωρήσουν σε μια άτυπη “στάση πληρωμής” του δανείου τους, αναμένοντας τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, και τις ολέθριες συνέπειες που θα είχε κάτι τέτοιο για τη ρευστότητα των τραπεζών.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομικών κύκλων, δεν έπρεπε να προχωρήσει η κυβέρνηση δια ενός απερχόμενου υπουργού σε ανακοίνωση… προθέσεων, αλλά η νέα πολιτική ηγεσία να πάρει την πρωτοβουλία να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση, ώστε να μην αφήσει το θέμα να σέρνεται άλλο.
Σημειώνεται ότι το ζήτημα της διευθέτησης των “κόκκινων” δανείων έχει εξελιχθεί σε ανοιχτή πληγή για την κυβέρνηση, και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε ζητήσει επίμονα από τους αρμόδιους υπουργούς να μην καθυστερούν άλλο, καθώς άπτεται ενός εξαιρετικά ευαίσθητου κοινωνικά θέματος.
Δεν είναι άλλωστε λίγοι εκείνοι που χρεώνουν την καθυστέρηση στον Νίκο Δένδια, θέλοντας έτσι να εξηγήσουν μερικώς την αιφνιδιαστική απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να τον μετακινήσει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.