Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Επίσκεψη Καναδών δημοσιογράφων και στελεχών μουσείων στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Εμφάνιση IMG_2014_11_03_084.jpg

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δέχθηκε 15μελή αντιπροσωπεία από τον Καναδά αποτελούμενη από στελέχη μουσείων της χώρας και δημοσιογράφους μεγάλων μέσων ενημέρωσης. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Ιωάννης Τραγάκης.
Υποδεχόμενος τα μέλη της αντιπροσωπείας ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε:
«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που σας υποδεχόμαστε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, τον ναό της Δημοκρατίας, γιατί για εμάς δεν είναι σύνηθες να δεχόμαστε ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί τόσο πολύ με τον ελληνικό πολιτισμό και είναι πρεσβευτές των αρχών και των αξιών του. Φιλοδοξία μας είναι, βέβαια, όπως μιλάτε τόσο καλά για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, να προσπαθήσουμε ώστε η χώρα μας να τα καταφέρει και να μιλάτε όλοι καλά και για τη σύγχρονη Ελλάδα. Μας ευχαριστεί ιδιαίτερα το μεγάλο έργο το οποίο επιτελείτε για τον πολιτισμό και τις αρχές και αξίες που έχουμε υπηρετήσει και εύχομαι να έχετε μια πολύ καλή ξενάγηση και εδώ στο Κοινοβούλιο, όπως και στην Ακρόπολη, στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους που θα επισκεφθείτε σε όλη την Ελλάδα, ώστε να εμπλουτίσετε ακόμα περισσότερο τις γνώσεις σας, τις απόψεις σας και τα επιχειρήματά σας».
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ιωάννης Τραγάκης, ο οποίος ανέφερε:
«Επειδή απευθύνομαι σε ανθρώπους της Τέχνης αλλά και σε διαμορφωτές της κοινής γνώμης στον Καναδά, όπως είναι οι δημοσιογράφοι, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω κι εγώ από την πλευρά μου για την επίσκεψή σας. Θεωρώ ότι η προβολή που γίνεται στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό θα έχει μεγάλη απήχηση στον Καναδά. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το Μουσείο Ιστορίας του Καναδά έχει ήδη 1.200.000 επισκέψεις ετησίως και ελπίζουμε ότι με την απήχηση που θα έχει η παρουσίαση των ελληνικών εκθεμάτων από το 6000 π.Χ. έως και τον Μυκηναϊκό Πολιτισμό θα αυξηθούν κατά πολύ ακόμα οι επισκέψεις. Επ’ ευκαιρία, μου δίνεται η δυνατότητα να εκφράσω ένα μεγάλο αίτημα εκ μέρους όλων μας, να συμβάλετε κι εσείς, όσο μπορείτε, στην επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, κάτι που έχει πλέον γίνει ένα παγκόσμιο αίτημα, στο οποίο πιστεύω ότι θα έχουμε και τη δική σας συμπαράσταση. Σας ευχαριστούμε πολύ».
Απαντώντας οι εκπρόσωποι του Μουσείου Ιστορίας του Καναδά και του Μουσείου Αρχαιολογίας και Ιστορίας του Μοντρεάλ εξέφρασαν, εκ μέρους της αντιπροσωπείας, τις θερμές ευχαριστίες τους για τη φιλοξενία που είχαν τόσο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο όσο και στη χώρα μας γενικότερα, σημειώνοντας ότι θα μεταφέρουν στη χώρα τους τις εξαιρετικές εντυπώσεις τους από την Ελλάδα, τον πολιτισμό της και τον γενναιόδωρο, όπως είπαν, ελληνικό λαό.