Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Μέσα σε 9 λεπτά ο ΠΑΣ Γιάννενα νίκησε 2 - 1 τον Παναθηναϊκό στη Λεοφώρο και τον "πέταξε" εξώ από το Κύπελλο Ελλάδος.

 Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-2: Υπόθεση εννέα λεπτών η γιαννιώτικη πρόκριση!

 Ο ΠΑΣ πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό απέναντι στον Παναθηναϊκό σκοράροντας δύο φορές μέχρι το 9ο λεπτό και προκρίθηκε δικαιότατα στα ημιτελικά του Κυπέλλου με δύο νίκες απέναντι στους «πράσινους».

Από τη μία ομάδα που χαίρεσαι να τη βλέπεις. Με συνδυασμούς, με δουλειά που βγαίνει μέσα από την προπόνηση, με πολλούς τρόπους για να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή.

Κι από την άλλη μια ομάδα… έκτρωμα. Χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Χωρίς αρχές στο παιχνίδι της. Χωρίς να μπορεί να επιβληθεί απέναντι στον αντίπαλό της.

Από τη μία ο υπέροχος ΠΑΣ Γιάννινα. Και από την άλλη ο τραγικός Παναθηναϊκός. Οι Ηπειρώτες πέτυχαν δεύτερη νίκη απέναντι στους πράσινους με το ίδιο σκορ (2-1), τούτη τη φορά μέσα στη Λεωφόρο.

Με δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο… τελείωσαν τον Παναθηναϊκό του Μπόλονι, ο οποίος έτρεχε αλλά δεν… έφτανε. Μείωσε με τον Πούγγουρα, δεν μπορούσε να βάλει όμως τέσσερα γκολ και μένει εκτός Κυπέλλου.

Σαν να μην είχε δει πως αγωνίζεται ο ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο παιχνίδι. Σαν να μην είχε πάρει το… μάθημά του. Ο Λάζλο Μπόλονι παρέταξε μια ομάδα που έδινε στον Γιαννίκη την ευκαιρία να τρέξει τον Παναθηναϊκό. Αφήνοντας έξω τους δύο παίκτες που τρέχουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον: τον Μαουρίσιο και τον Αλεξανδρόπουλο. Χωρίς τους δύο βασικούς τους χαφ οι πράσινοι έχασαν την όποια ανασταλτική δύναμη έδειχναν στα προηγούμενα παιχνίδια.

Και πριν καλά – καλά το καταλάβει; Γκολ στο 3′ ο Ελευθεριάδης μετά από εκτέλεση φάουλ του Καρτάλη. Αυτογκόλ στο 9′ ο Χατζηθεοδωρίδης. Στο δεκάλεπτο το σκορ στη Λεωφόρο έδειχνε 0-2. Και σε συνδυασμό με το 2-1 υπέρ του ΠΑΣ στο πρώτο ματς, η πρόκριση είχε κριθεί ήδη. Ο υπέροχος ΠΑΣ Γιάννινα του Αργύρη Γιαννίκη δεν θα μπορούσε να δεχτεί τέσσερα γκολ απ’ αυτόν τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είναι μια ομάδα που κέρδιζε… κατά λάθος το προηγούμενο διάστημα. Και που φαίνεται πως άδειασε εντελώς μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τη νίκη σε αυτό.

Με το σοκ του 0-2 στην πλάτη, ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να συνέλθει, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Ο Καρλίτος ήταν μακριά από τους συμπαίκτες του, ο Ιωαννίδης κλεισμένος από δύο και τρεις παίκτες, ο Καρλίτος αναγκαζόταν να γυρίσει στο κέντρο για να έρθει σε επαφή με την μπάλα, ο δε Βιγιαφάνιες επέστρεφε μέχρι τον Σένκεφελντ για να πάρει την πρώτη μπάλα. Μηδενική ανάπτυξη και πολλοί χώροι στον ΠΑΣ Γιάννινα που ήταν αυτός που έφτανε πιο κοντά σε ένα ακόμα γκολ και δεν απειλήθηκε παρά μόνο σε μια φάση που ο Βιγιαφάνιες δεν τελείωσε προς την εστία με το κεφάλι, αλλά τη γύρισε για συμπαίκτη του στη μικρή περιοχή όπου και έδιωξε ο Κάργας.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε τίποτα. Και δεν θα μπορούσε να αλλάξει και κάτι. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει βάλει ποτέ φέτος τέσσερα γκολ. Έχει βάλει μόλις μία φορά πάνω από δύο (3-2 στο Περιστέρι). Δεν θα μπορούσε να πετύχει τέσσερα σε ένα ημίχρονο.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε άψογη διαχείριση του υπέρ του σκορ. Ο Μπόλονι έκανε αυτή τη φορά όλες τις αλλαγές του νωρίς, αφού είχε ολοκληρώσει και τις πέντε έως το 66′. Άλλαξε το σχήμα σε 4-4-2, βάζοντας τους Καρλίτος και Μακέντα στην κορυφή και τους Ενγκμπακοτό και Αϊτόρ στα άκρα. Ο Παναθηναϊκός έγινε μεν πιο επιθετικός, πίεσε, αλλά αυτό περισσότερο το οφείλει στον αντίπαλο, που γύρισε κάποια μέτρα πιο πίσω, παρά στη δική του απόδοση.

Ο Πούγγουρας μείωσε με κεφαλιά στο 84′ για το τελικό 1-2, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να πανηγυρίζει μια τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου και τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να μαζέψει τα… κομμάτια του.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης – Μολό Πούγγουρας Σένκεφελντ Χατζηθεοδωρίδης (66’ Χουάνκαρ) – Νιάς Σανκαρέ (59’ Μαουρίτσιο) Χατζηγιοβάνης (66’ Μακέντα) Βιγιαφάνες (66’ Ενγκμπακοτό) Ιωαννίδης (46’ Αϊτόρ) - Καρλίτος.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν – Σάλιακας Παντελάκης Κάργας Πίρσμαν – Ντομίνγκες Κάστρο (87’ Εραμούσπε) Καρτάλης Ελευθεριάδης (75’ Λιάσος) – Παμλίδης (65’ Νάουμετς) Μιλιτσεάνου (75’ Κρίζμαν).