Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Προσοχή! Άμεση ανάκληση γνωστού γλυκίσματος από τον ΕΦΕΤ

Προσοχή! Άμεση ανάκληση γνωστού γλυκίσματος από τον ΕΦΕΤ

spoonchocoe1.jpg
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησαν την άμεση ανάκληση / απόσυρση της συνολικής ποσότητας της παρτίδας που αφορά στο προϊόν «γλύκισμα με γεύση σοκολάτα», το οποίο παράγεται από γνωστή εταιρία.

Διαβάστε περισσότερα 

fastlentilsromanou.jpgΤα οφέλη της νηστείας


Τα τελευταία χρόνια, έχουν αυξηθεί σημαντικά οι άνθρωποι που αποφασίζουν να νηστέψουν σαράντα μέρες. Ωστόσο, δεν το κάνουν όλοι λόγω της θρησκείας, αλλά επειδή το βρίσκουν ως μία καλή
ευκαιρία να βγάλουν, έστω για σαράντα ημέρες το κρέας και τα ζωικά τρόφιμα από τη διατροφή τους. Τα οφέλη από μία τέτοια κίνηση είναι πολλά- είναι χαρακτηριστικό ότι η νηστεία βελτιώνει σημαντικά ορισμένους κρίσιμους δείκτες της υγείας μας, όπως τις τιμές της χοληστερόλης, της αρτηριακής πίεσης και του σακχάρου.

Διαβάστε περισσότερα 

dispersible-tabletse1.jpgΝέα θεραπεία για την εστιακή επιληψία σε ασθενείς με Σύνδρομο Οζώδους Σκλήρυνσης


Eγκρίθηκε στην ΕΕ το everolimus για την αντιμετώπιση της ανθεκτικής στη θεραπεία εστιακής επιληψίας σε ασθενείς με Σύνδρομο Οζώδους Σκλήρυνσης (ΣΟΣ).

Διαβάστε περισσότερα 

menskincare1.jpgΤο ανδρικό δέρμα διαφέρει από το γυναικείο


Οι άνδρες παραδοσιακά δεν ασχολούνταν ιδιαίτερα με τη φροντίδα του δέρματός τους, αλλά τα τελευταία χρόνια ολοένα περισσότεροι αναζητούν τρόπους για να βελτιώσουν την εμφάνιση και την υγεία του.

Διαβάστε περισσότερα 

slidFGHJDGFHJDFGHJer3.jpgΗ ψυχική υγεία επηρεάζει τις πιθανότητες επιβίωσης από τον καρκίνο

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι άνθρωποι με μεγαλύτερα επίπεδα ψυχικής δυσφορίας είχαν υψηλότερα επίπεδα θνησιμότητας από καρκίνο στο παχύ έντερο, στο πάγκρεας, στον οισοφάγο, στον προστάτη, καθώς και από λευχαιμία.

Διαβάστε περισσότερα 

dougestogia.jpgΣκολίωση: Μπορούν να αποφευχθούν οι χειρουργικές επεμβάσεις;


Ένα σημαντικό ποσοστό χειρουργικών επεμβάσεων που πραγματοποιούνται για τη διόρθωση της σκολίωσης μπορούν να αποφευχθούν, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας αναδρομικής μελέτης από το Johns Hopkins Medicine.

Διαβάστε περισσότερα 

Zikavaccineromanou.jpgΚοντά σε ένα εμβόλιο για τον Ζίκα βρίσκονται οι επιστήμονες


Έως τα τέλη του 2018 αναμένεται να έχουμε στα χέρια μας ένα εμβόλιο κατά του ιού Ζίκα, το οποίο θα γίνει άμεσα διαθέσιμο, μέσω της διαδικασίας της κατεπείγουσας έγκρισης.

Διαβάστε περισσότερα 

springallergiesromanou22.jpgΑλλεργίες: Η ...αρνητική πλευρά της άνοιξης


H άνοιξη είναι εδώ και για πολλούς ανθρώπους σηματοδοτεί όχι μόνο τη βελτίωση του καιρού και την αισιόδοξη διάθεση, αλλά μία περίοδο ταλαιπωρίας... Ο λόγος; Μα, οι ανοιξιάτικες αλλεργίες φυσικά. Φτέρνισμα, καταρροή και μάτια που... κλαίνε είναι τα κυριότερα συμπτώματα των αλλεργιών, που μπορούν να μετατρέψουν τη μαγεία της εποχής σε... εφιάλτη.

Διαβάστε περισσότερα 

Tα καρύδια βελτιώνουν το σπέρμα!

walnutsromanou.jpg
Μία δίαιτα πλούσια σε καρύδια μπορεί να είναι η απάντηση για τους άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ποιότητα του σπέρματός τους. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε ζώα, ωστόσο έδειξε με σαφήνεια ότι τα καρύδια μειώνουν την υπεροξείδωση των λιπιδίων, μια διαδικασία που καταστρέφει τα σπερματικά κύτταρα.

Διαβάστε περισσότερα 

teendiabetes.jpgΠιο πολλές επιπλοκές για τους νέους που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2


Νέα μελέτη που έκανε την εμφάνισή της χθες, στις σελίδες της έγκριτης επιθεώρησης Journal of the American Medical Association (JAMA) αναφέρει ότι οι έφηβοι και οι νέοι ενήλικες που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 εμφανίζουν πολύ συχνότερα επιπλοκές, σε σχέση με τους πάσχοντες από διαβήτη τύπου 1.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr