Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Βραζιλία-Σερβία 2-0: Εκτελεστής ο Ριτσάρλισον

Βραζιλία-Σερβία 2-0: Εκτελεστής ο Ριτσάρλισον

Επίδειξη ισχύος για την Βραζιλία στο δεύτερο μέρος της πρεμιέρας της στο Μουντιάλ και νίκη με 2-0 και εξαιρετικό θέαμα απέναντι στην Σερβία που είχε αντέξει με καλή οργάνωση και τακτική στο πρώτο μέρος. Ο Ριτσάρλισον έδωσε τα γκολ, το δεύτερο μάλιστα με φοβερή εκτέλεση. Είχαν και δύο δοκάρια οι νικητές με Σάντρο και Κασεμίρο.

Στο γήπεδο της Λουσάιλ όπου θα γίνει και ο τελικός του Μουντιάλ στις 18/12 το ματς άρχισε προσεκτικά για τις δύο ομάδες, με ξεσπάσματα στο ρυθμό από την Βραζιλία κυρίως από τον

Βινίσιους. Με τον Νεϊμάρ να απειλεί με απευθείας κόρνερ στο 13' αφού νωρίτερα είχε αργήσει να εκτελέσει στην περιοχή. Οι Βραζιλιάνοι δοκίμασαν με κάποια μακρινά σουτ, αφού δεν έβρισκαν χώρους για δημιουργίες, ενώ οι Σέρβοι έψαχναν τις αντεπιθέσεις με κάποια κλεψίματα. Στο 27' ο γκολκίπερ της Σερβίας έκανε έξοχη έξοδο και πρόλαβε στην περιοχή τον Βινίσιους, στην πρώτη μεγάλη φάση του ματς, από την κάθετη του Τιάγκο Σίλβα. O Ραφίνια στο 35' άλλαξε ωραία με τον Κασεμίρο, αλλά το πλασέ του ήταν εύκολη λεία για τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς. Σημαντική ευκαιρία στο 41' με τον Βινίσιους να κερδίζει από τον Μιλένκοβιτς, αλλά σούταρε από πλάγια εκτός εστίας. Σε ένα δίκαιο 0-0 της Βραζιλίας με την πολύ οργανωμένη και συμπαγή Σερβία στο πρώτο 45λεπτο. 

Με το ξεκίνημα στο β΄μέρος ο Ραφίνια έκλεψε στην περιοχή από τον Γκούντελι, αλλά ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς απέκρουσε το πλασέ και έσωσε τους Σέρβους διορθώνοντας και το δικό του λάθος στην πάσα. Στο 52' ο Πάβλοβιτς πρόλαβε στο σουτ τον Βινίσιους και η πίεση της Βραζιλίας άρχισε να γίνεται πολύ έντονη. Ευκαιρία στο 55' με τον Νεϊμάρ να σουτάρει έξω από το σημείο του πέναλτι, αλλά και δοκάρι για τους Βραζιλιάνους με τρομερό σουτ του Άλεξ Σάντρο στο 60'! 

Το γκολ για την αφιονισμένη Βραζιλία ήρθε στο 62' με κοντινό πλασέ του Ριτσάρλισον, σε φάση που ξεκίνησε από ενέργεια του Νεϊμάρ και σουτ του Βινίσιους που απέκρουσε αρχικά ο τερματοφύλακας της Σερβίας. Όμως ο σκόρερ καραδοκούσε και δεν έχασε το εύκολο σκοράρισμα για το 1-0. Νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Βινίσιους στο 67', αλλά και κορυφαία στιγμή ισοφάρισης στο 70' από κεφαλιά του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς που έδιωξε σωτήρια ο Μαρκίνιος. Και στο 73' ο Ριτσάρλισον με εκπληκτικό γκολ, με γυριστό σουτ στη γωνία από μπαλιά του Βινίσιους. Απίστευτη εκτέλεση και το 2-0 με τον θεαματικότερο τρόπο. Νέο δοκάρι για την Βραζιλία με σουτ του Κασεμίρο στο οριζόντιο δοκάρι στο 81' ενώ στη συνέχεια ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς έκανε διαδοχικές αποκρούσεις σε προσπάθειες του Ροντρίγκο και του Φρεντ. Στο 87' ο Ροντρίγκο είχε καλό σουτ άουτ και μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι.

Διαιτητής ο Ιρανός Φαγκανί. Κίτρινες: 6' Πάβλοβιτς, 49' Γκούντελι, 65' Λούκιτς

Βραζιλία: Άλισον, Ντανίλο, Μαρκίνιος, Σίλβα, Σάντρο, Κασεμίρο, Πακετά (76' Φρεντ), Ραφίνια (87' Μαρτινέλι), Νεϊμάρ (80' Άντονι), Βινίσιους (76' Ροντρίγκο), Ριτσάρλισον (79' Ζεσούς)

Σερβία: Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Βελίκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (57' Ράντονιτς), Λούκιτς (66' Λάζοβιτς), Γκούντελι (57' Ίλιτς), Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μλαντένοβιτς (66' Βλάχοβιτς), Τάντιτς, Α. Μίτροβιτς (84' Μαξίμοβιτς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Η’ ΟΜΙΛΟΥ

1) Βραζιλία      1 (2-0) 3

2) Ελβετία       1 (2-0) 3

3) Καμερούν   1 (0-1) 0

4) Σερβία        1 (0-1) 0

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

28 Νοεμβρίου

12:00 Καμερούν-Σερβία

18:00 Βραζιλία-Ελβετία

2 Δεκεμβρίου

21:00 Καμερούν-Βραζιλία

21:00 Σερβία-Ελβετία.//