Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Mundial 2022: Θέλουν να δώσουν απαντήσεις Βραζιλία και Πορτογαλία

 Mundial 2022: Θέλουν να δώσουν απαντήσεις Βραζιλία και Πορτογαλία

Τέσσερις αναμετρήσεις θα διεξαχθούν σήμερα στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Μουντιάλ που φιλοξενείται στο Κατάρ.  

Ελβετία - Καμερούν (12:00) 

Από το γήπεδο «Αλ Γιανούμπ» της πόλης «Αλ Γουακρά» ξεκινάει η αγωνιστική δράση στον έβδομο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Ελβετία και Καμερούν τίθενται αντιμέτωπες στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών τους στη διοργάνωση, σε ένα σημαντικό παιχνίδι και για τα δύο συγκροτήματα στο γκρουπ, αν συνυπολογίσουμε και την παρουσία της Βραζιλίας στον ίδιο όμιλο. Οι Ελβετοί μετέχουν σε πέμπτο σερί Μουντιάλ, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τόσο το 2014 στη Βραζιλία όσο και το 2018 στα γήπεδα της Γαλλίας κατάφεραν να φτάσουν ως τους «16». Αν θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν μία ανάλογη πορεία και τώρα δεν θα αργήσουμε να το μάθουμε. Αντίθετα, το Καμερούν επιστρέφει σε τελική φάση για πρώτη φορά μετά το 2014, με στόχο να δείξει ένα τελείως διαφορετικό αγωνιστικό «πρόσωπο» σε σύγκριση με την παρουσία του στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Ουρουγουάη - Νότια Κορέα (15:00)

Με το παιχνίδι της Ουρουγουάης κόντρα στη Νότια Κορέα ανοίγει η αυλαία του ογδόου και τελευταίου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Τα δύο συγκροτήματα αναμετρούνται στο «Ετζουκέισον Σίτι»της Αλ Ραγιάν, με την ελπίδα να πανηγυρίσουν τους πρώτους βαθμούς στο γκρουπ. Η «σελέστε» είναι το μεγάλο φαβορί για το τρίποντο, ωστόσο το συγκρότημα του Ντιέγκο Αλόνσο θα κληθεί να δικαιολογήσει τον τίτλο του και στον αγωνιστικό χώρο. Πριν από τέσσερα χρόνια, το 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας, το είχε πανηγυρίσει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και είχε πάρει την πρόκριση για τους «16».

Πορτογαλία - Γκάνα (18:00)

Η Πορτογαλία ρίχνεται στη μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα του Κατάρ, με πρώτο της «σταθμό» το παιχνίδι κόντρα στη Γκάνα στο «Στάδιο 974» για τον 8ο όμιλο. Οι Ίβηρες βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσοχής τις τελευταίες μέρες λόγω της υπόθεσης του Κριστιάνο Ρονάλντο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που οδήγησε τελικά στο «διαζύγιο» των δύο πλευρών. Πέραν τούτου όμως, την εμφάνισή τους έκαναν και φήμες περί προβλημάτων στο εσωτερικό της εθνικής, κάτι το οποίο βέβαια έσπευσε να διαψεύσει ο αρχηγός του συγκροτήματος, Κριστιάνο Ρονάλντο. Απόψε, θα κληθούν να επιβεβαιώσουν το καλό τους κλίμα και στον αγωνιστικό χώρο και να πάρουν το τρίποντο που θα τους φέρει πιο κοντά στους «16».

Βραζιλία - Σερβία (21:00)

Με τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου να «βαραίνει» τις πλάτες της, η εθνική ομάδα της Βραζιλίας ξεκινάει από σήμερα το ταξίδι της στο Μουντιάλ του Κατάρ. Η «σελεσάο» αντιμετωπίζει τη Σερβία για την πρώτη αγωνιστική του εβδόμου ομίλου, με στόχο να ξεκινήσει με το δεξί την πορεία της στο θεσμό. Στα προκριματικά της Νότιας Αμερικής η Βραζιλία ολοκλήρωσε αήττητη τις υποχρεώσεις της και πήρε την πρόκριση, ενώ όνειρό της είναι η επιστροφή της στον θρόνο της πρωταθλήτριας Κόσμου για πρώτη φορά από το 2002. Η Σερβία από την άλλη, είχε αντιμετωπίσει και το 2018 τη «σελεσάο» στη φάση των ομίλων και είχε ηττηθεί με σκορ 2-0, με αποτέλεσμα να τερματίσει τότε στον τρίτο όμιλο και να αποκλειστεί.