Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ THΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ​Σ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟ​ΥΝΤΩΝ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚ​ΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Γραμματεία Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας τιμώντας τη μνήμη Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων θυμάτων της τουρκικής γενοκτονικής πολιτικής, διοργάνωσε εκδήλωση, τη Δευτέρα, 5 Μαρτίου, 2012 στο ξενοδοχείο Divani Caravel με τίτλο:

Έλληνες, Αρμένιοι, Ασσύριοι: Τρεις Γενοκτονίες, Ιστορική Μνήμη-Στρατηγική Αναγνώρισης.

Κύριοι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν:

Κωνσταντίνος Φωτιάδης, Καθηγητής της Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Μιχαήλ Βαρλάς, Ιστορικός, Τμήμα Γενεαλογίας και Προφορικής Ιστορίας του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος.

Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο βουλευτής Β΄ Αθηνών, πρώην Υπουργός και Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν o Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιος Παρχαρίδης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος κ. Αθανάσιος Λαγοδήμος, εκ μέρους της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος η κ. Ντίρα Τσουκαλά και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων κ. Κυριάκος Μπατσάρας.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος κ.κ. Χορέν Τογραματζιάν, η Α.Ε. Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας κ. Γκαγκίκ Γαλατσιάν, τέως υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι του Διπλωματικού Σώματος, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO κ. Αικατερίνη Τζιτζικώστα, ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών κ. Βενιαμίν Αλμπάλας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τομεάρχες και Γραμματείς του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, αντιπροσωπεία των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, Ενώσεων και Σωματείων του Ποντιακού και ευρύτερου Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Η Γραμματεία επιθυμεί να ευχαριστήσει όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και εκφράζει την ικανοποίηση της για την προσέλευση εκατοντάδων ευαισθητοποιημένων πολιτών, η παρουσία των οποίων, την δύσκολη αυτή περίοδο για την πατρίδα μας, αποδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας για τη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης του λαού μας.