Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

"Βράζουν" οι κάτοικοι στην Πάτρα - Νέα συγκέντρωση το απόγευμα - Σε θέση μάχης η αστυνομία

 
Το ραντεβού των κατοίκων έχει δοθεί για τις 18:00 και σήμερα, για να διαδηλώσουν για τέταρτη ημέρα κατά των μεταναστών στην περιοχή τους.
Με κεντρικό σύνθημα "Θανάση ζεις εσύ μας οδηγείς" οι πολίτες από το Δήμο Δυμαίων λένε, ότι η δολοφονία του 30χρονου από αλλοδαπούς, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής!
Παρά τα αυστηρά μέτρα της αστυνομίας και χθες η Πάτρα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με βροχή από μολότοφ και δακρυγόνα.
Μετά τις 21:00, γύρω από την Πειραϊκή Πατραϊκή, εμφανίστηκαν άτομα που φορούσαν κράνη και άρχισαν να πετούν πέτρες, ξύλα και μολότοφ στους αστυνομικούς. Ανδρες των 4 διμοιριών κινήθηκαν αστραπιαία και απάντησαν με χημικά...
12 προσαγωγές έγιναν, την ώρα που η Πειραϊκή - Πατραϊκή σφραγιζόταν, καθώς έχουν φύγει πλέον όλοι οι μετανάστες από εκεί.
Χρυσοχοΐδης: "Η άρνηση του Περιφερειάρχη για κέντρο μεταναστών οδήγησε στην ένταση των τελευταίων ημερών"Αυτό είπε το πρωί, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα.
"Ένας από τους πρώτους Περιφερειάρχες που είπε στην σύσκεψη προ μηνών πως δεν δέχεται να δημιουργηθεί Κέντρο Μεταναστών στη Δυτική Ελλάδα ήταν ο Περιφερειάρχης της περιοχής" είπε μεταξύ άλλων...
Κάτοικοι: Άλλο εμείς, άλλο η Χρυσή Αυγή

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι εξακολουθούν να διαχωρίζουν τη θέση τους, από τα μέλη της Χρυσής Αυγής, που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για την απομάκρυνση των μεταναστών.
Όπως λένε, δε θέλουν ο θάνατος του 30χρονου να κομματικοποιηθεί...
Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης πάντως, μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του Flash, σχολιάζοντας τα γεγονότα, είπε ότι "Αν δε συνέβαιναν αυτά τα επεισόδια, σημερα θα παρέμενε εκεί ο παράνομος καταυλισμός των αλλοδαπών"...
newsit.gr