Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Πέθανε από κορωνοϊό ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, Λεωνίδας Πελεκανάκης

  

Άσχημη μέρα για την ελληνική ιστιοπλοΐα και τον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί σε ηλικία 58 ετών ύστερα από μάχη με την COVID-19 που κράτησε, σχεδόν, δύο μήνες όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Κατά πληροφορίες ο Λεωνίδας Πελεκανάκης δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας ενώ μέχρι τον Οκτώβριο έπαιρνε μέρος σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης.

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης είχε αγωνιστεί στους Ολυμπιακού Αγώνες του 1984, του 2000 και του 2004.

Για τον Λεωνίδα Πελεκανάκη, μίλησε ο φίλος του Τάσος Μποντούρης.  στην εκπομπή «T LIVE» αποκαλύπτοντας ότι τον ιό τον κόλλησε από την κόρη του:«Η κόρη του πέρασε μια μικρή γρίπη και κόλλησε με δέκατα τον φίλο μας τον Λεωνίδα. Η κορούλα του δεν είχε γρίπη, είχε κορωνοϊό. Έτσι λοιπόν, αφού τον απείλησα και τον φόβισα, πήγε στο νοσοκομείο. Πράγματι, την επόμενη ημέρα πήγε. Τον έβλαψε στους πνεύμονες, αλλά κέρδιζε σιγά σιγά τον κορωνοϊό. Ξαφνικά με μια ειδική μόλυνση από το νοσοκομείο, παρέλυσε και διασωληνώθηκε. Και έτσι πήγαμε προς το χειρότερο. Έδωσε μάχες για πάνω από έναν μήνα, όμως υπήρχε βλάβη στα νεφρά του».

Στο τέλος ο κ. Μπουντούρης τα έβαλε με τους αρνητές του κορωνοϊού: «Εγώ θα σας σοκάρω τώρα. Δεν θέλω να βάλει κανείς μάσκα. Να πηγαίνουν στις εκκλησίες 400 άτομα, στα ασανσέρ 50 άτομα. Δεν υπάρχει ο ιός. Αυτό πρέπει να πιστέψουμε; Εδώ έφυγε Ολυμπιονίκης από τον ιό. Να προσέξουν οι Έλληνες. Δεν καταλαβαίνει ο Έλληνας ότι ο ιός είναι δίπλα μας; Ότι μας φοβίζει, μας ταλαιπωρεί; Έφυγε Ολυμπιονίκης! 58 χρονών θηρίο και τον έκανε ο ιός… να τον θάψουμε. Είναι φτωχότερος πλέον ο Ολυμπισμός» τόνισε.

 Δήλωση για την απώλεια του Λεωνίδα Πελεκανάκη έκανε και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Κώστας Κατσαφάδος: «Η είδηση του θανάτου του Ολυμπιονίκη μας, Λεωνίδα Πελεκανάκη, μας συγκλόνισε. Ξεχωριστός χαρακτήρας, με αγάπη στη θάλασσα και στην ιστιοπλοΐα, ξεχώρισε με τις διακρίσεις του, τόσο στην πατρίδα μας όσο και διεθνώς. Παράλληλα μας υπενθύμισε ότι ο κορονοϊός, αυτή η ύπουλη ασθένεια δεν κάνει διακρίσεις. Τα θερμά συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του και στην οικογένεια των Ολυμπιονικών».