Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Συνάντηση Xρίστου Δήμα με τον Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας στο Δουβλίνο

Στο Δουβλίνο, προσκεκλημένος από την Google Ευρώπης και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, βρέθηκε ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας, μαζί με συναδέλφους του από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Enda Kenny με τον οποίο και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την οικονομική κρίση και για το πώς η Ιρλανδία κατάφερε να ξεφύγει από αυτή.

Παράλληλα, στο πλαίσιο, της επίσκεψής του στην Google, ο Χρίστος Δήμας ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο μέλλον του διαδικτύου. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν οι παρουσιάσεις αναφορικά με τον σχεδιασμό δημιουργίας αυτοπλοηγούμενου (χωρίς οδηγό) αυτοκινήτου καθώς και για τα μέτρα και τις πολιτικές ασφάλειας του διαδικτύου για την αποτροπή αξιοποίησής του από τρομοκράτες και από την τέλεση εγκλημάτων όπως η παιδική πορνογραφία.

Επίσης, ο κ. Δήμας επισκέφθηκε μία θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) Dogpatch Labs όπου νέοι άνθρωποι που έχουν καινοτόμες ιδέες προσπαθούν να τις κάνουν πράξη.

Σε σχετική του δήλωση ο κ. Δήμας τόνισε: «Παρά την κρίση η Ιρλανδία επέδειξε πολιτική συναίνεση όταν η χώρα το χρειαζόταν. Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας αντιμετώπισαν από κοινού τα προβλήματα, επένδυσαν στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και την καινοτομία και αξιοποίησαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της. Μακάρι στο μέλλον όποιος επισκέπτεται την πατρίδα μας, να φεύγει με τις ίδιες θετικές εντυπώσεις με τις οποίες έφυγα και εγώ από την Ιρλανδία.»