Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Φιλική ήττα από τη Λευκορωσία


Το νικηφόρο σερί των πέντε αγώνων διακόπηκε απόψε στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την Εθνική ομάδα, η οποία έχασε 1-0 από τη Λευκορωσία στην πρόβα τζενεράλε ενόψει του καθοριστικού αγώνα της Κυριακής με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στο ίδιο γήπεδο, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.
Ασορτί με την όλη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η παρουσία της Εθνικής. Μια δίκαιη ήττα βάση της εικόνας κυρίως στο πρώτο μέρος που ολοκληρώθηκε με μία τελική όλη κι όλη για την Εθνική.
Ο Σκίμπε έδωσε την ευκαιρία σε παίκτες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής στα πόδια τους και αυτό φάνηκε. Ασύνδετη η ομάδα δεν μπόρεσε στο πρώτο μέρος να κάνει μια ευκαιρία της προκοπής. Προσπάθησε από τα άκρα (με ανεβάσματα του Σταφυλλίδη και του Μανιάτη) να δημουργήσει αλλά οι σέντρες ήταν κακές και οι προσωπικές ενέργειες ανύπαρκτες. Οι Καρέλης και Γιαννιώτας ήταν άφαντοι και ο Βέλλιος κακός
Από την άλλη πλευρά οι Λευκορώσοι είχαν ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο (ανάμεσα στο δέκατο και το εικοστο λεπτό), που κυριάρχησαν πλήρως. Πέτυχαν το γκολ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Παλίτσεβιτς στο 14' και έχασαν πολύ καλές ευκαιρίες για ένα ακόμα τέρμα (με τους Λαπτσέβ στο 16' και τον Σαβίτσκι στο 18')
Οι γρήγορες αλλαγές (τρεις στο ημίχρονο) έκαναν την Εθνική πιο επιθετική και επικίνδυνη. Βέβαια οι φάσεις ήταν με το... σταγονόμετρο. Στο 50' ο Τζιώλης είχε ένα σουτ άουτ, στο 64' ο Διαμαντάκος ένα πλασέ στον τερματοφύλακα, ενώ στο 69' ο Φορτούνης με έναν κεραυνό έξω από την περιοχή ανάγκασε στον Τσέρνικ σε ωραία απόκρουση.
Στο 71' ο Διαμαντάκος κατέβασε όμορφα την μπάλα μετά από σέντρα του Καρέλη, αλλά από καλή θέση σουταρε άστοχα, ενώ στο 89' σουτ του Φορτούνη (που βοήθησε όσο έπαιξε) έστειλε την μπάλα άουτ. Σίγουρα στο ματς με την Βοσνία που ακολουθεί ο Γερμανός τεχνικός θα παρατάξει άλλη εντελώς ομάδα, ωστόσο η χθεσινή εικόνα ήταν πέρα για πέρα απογοητευτική.
ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Γλύκος, Μανιάτης (46΄ Παπασταθόπουλος), Σταφυλίδης (75΄ Τζαβέλλας), Κυριάκος Παπαδόπουλος (87΄ Τοροσίδης), Οικονόμου, Τζιόλης, Σάμαρης (46΄ Ταχτσίδης), Μάνταλος (46΄ Διαμαντάκος), Καρέλης, Βέλλιος, Γιαννιώτας (69΄ Φορτούνης).

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ (Αλεξάντρ Χάτσκεβιτς):
 Τσέρνικ, Σιτάου, Παλίτσεβιτς (46΄ Βαλάτσκο), Παλιάκοφ (46΄ Μαρτίνοβιτς), Κέντις (61΄ Κόρζουν), Σαβίτσκι (72΄ Ρίος), Νιαχαΐτσικ, Μαέφσκι, Φιλιπένκα, Χλεμπ (56΄ Γκορντζέιτσουκ), Λάπτσεφ (61΄ Κορνιλένκο).