Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Νίκος Ανδρουλάκης: «Τώρα που τα προεκλογικά παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ χρεοκοπούν, ας ελπίσουμε πως δεν θα χρεοκοπήσει και η χώρα μαζί τους»

ellada-politiki-pasok-nikos-androulakis-arxeio

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Αναφορικά με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «σιγά-σιγά, αποδεικνύεται ότι όλα αυτά που έλεγαν προεκλογικά δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα», φέροντας ως παράδειγμα τις παλινδρομήσεις της Κυβέρνησης στον ΦΠΑ, στο ασφαλιστικό, στις ιδιωτικοποιήσεις και τον ΕΝΦΙΑ. 
Όπως είπε «μπροστά μας έχουμε τη διαπραγμάτευση ενός νέου μνημονίου και οφείλει ο Πρωθυπουργός να ενημερώσει τον ελληνικό λαό χωρίς ασάφειες από το βήμα της Βουλής», υπογραμμίζοντας ότι «τώρα που τα προεκλογικά παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ χρεοκοπούν, ας ελπίσουμε πως δεν θα χρεοκοπήσει και η χώρα και δεν θα πληρώσουν οι πολίτες ακόμη ακριβότερα την κρίση. Όλοι θα πρέπει να καταλάβουμε πως το μόνο ασφαλές γήπεδο παραμένει το ευρωπαϊκό», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης 
Σχολιάζοντας τις στρατηγικές συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «μας κατηγόρησαν για συνεργασία με τη Δεξιά, όμως ο κ. Τσίπρας επέλεξε η "πρώτη φορά Αριστερά" να συμπορεύεται με ένα ακροδεξιό κόμμα, όπως είναι το κόμμα του κ. Καμμένου, χωρίς κανένας να αναρωτηθεί που θα οδηγήσει αυτή η συμπόρευση». Στο ίδιο πλαίσιο, είπε πως «η επιλογή του προσώπου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας  αλλά και η προσπάθεια να βγάλει από το κάδρο της εξεταστικής επιτροπής τις τεράστιες ευθύνες του κ. Καραμανλή, φανερώνει τη στρατηγική συμφωνία με τον άνθρωπο που χρεοκόπησε την Ελλάδα το 2009 και την οδήγησε στο μνημόνιο και κανείς δεν λέει τίποτα». 
Για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, έκανε σαφές ότι «η Παράταξη δεν αντέχει να μπουν πάλι μπροστά οι ματαιοδοξίες, οι προσωπικές στρατηγικές σ' ένα κόμμα του 4,68% και κατέστησε αναγκαίο «να υπάρξει μία πολιτική συμφωνία ενότητας και προοπτικής». 
Παράλληλα υποστήριξε πως «υπάρχει ανάγκη για ένα προοδευτικό προγραμματικό μέτωπο απέναντι στη Δεξιά και στον εθνολαϊκισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που να δίνει διέξοδο στον προοδευτικό κόσμο της χώρας ο οποίος είναι εγκλωβισμένος».  Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε πως «η προσπάθεια μας έχει σαν στόχος να δώσει διέξοδο σε χιλιάδες νέους ανθρώπους που είναι άνεργοι, νοιώθουν ότι δεν έχουν προοπτική και η οργή τους απέναντι  στο παλαιό πολιτικό σύστημα, τους οδηγεί αντανακλαστικά σε άλλα κόμματα χωρίς όμως να τους δίνουν λύσεις» τονίζοντας πως «αυτό είναι το σχέδιο της μετεξέλιξης του ΠΑΣΟΚ που θέλω να υπηρετήσω». 
Κατέληξε την ομιλία του λέγοντας ότι «ένα συνέδριο που θα γίνει για να υπάρχει μόνο μια εναλλαγή στην εξουσία νομίζω ότι δεν πρόκειται να συγκινήσει κανένα».