Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Άγριο ξύλο από αντιεξουσιαστές στις φοιτητικές εκλογές

Καταγγελίες για άγριο ξύλο από αντιεξουσιαστές στις φοιτητικές εκλογές (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ) 
 
Σύμφωνα με πηγές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, σε 11 πόλεις και σε περισσότερους από 40 φοιτητικούς συλλόγους σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια στο πλαίσιο των φοιτητικών εκλογών. Σε πόλεις, όπως οι Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα, η Λάρισα και η Φλώρινα οι φοιτητές έγιναν στόχος, όπως αναφέρουν, από ομάδες ροπαλοφόρων. Σύμφωνα με τις πηγές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είχαν ζητήσει από την υπουργό να μεριμνήσει για την ασφαλή διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών.
Στην Αθήνα και ενώ 'ηταν σε εξέλιξη οι φοιτητικές εκλογές, ομάδα αντιεξουσιαστών έκανε την εμφάνισή της στο Χημείο με καδρόνια και ρόπαλα.  Οπως καταγγέλουν φοιτητές που ανήκουν στην παράταξη της ΔΑΠ, οι περίπου 50 αντιεξουσιαστές που κρατούσαν ρόπαλα, καδρόνια και αιχμηρά αντικειμενα στα χέρια εκαναν ντου στο Χημείο με σκοπό να διαταράξουν την εκλογική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη. Κατάφεραν μάλιστα να τραυματίσουν ελαφρά, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των φοιτητών της ΔΑΠ, έναν φοιτητή ο οποίος φώναζε βοήθεια.
Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 12.30 το μεσημέρι
 Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Χημείο στα Εξάρχεια και πέταξαν πέτρες και μικροαντικείμενα προς τους φοιτητές, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξουν τραυματισμοί.
Η ομάδα των αντιεξουσιαστών κατέληξε στη Νομική, όπου επίσης δημιουργήθηκε ένταση με τους φοιτητές.
Και στις τρεις περιπτώσεις, οι κουκουλοφόροι προσπάθησαν να μπουν μέσα στα ιδρύματα προκειμένου να διακόψουν την διαδικασία των εκλογών ωστόσο τους απώθησαν οι φοιτητές.
Εν τω μεταξύ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, παραδοσιακά, όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των εκλογών, ομάδα αντιεξουσιαστών άρπαξε την κάλπη και την πέταξε έξω από το κτίριο.
Από εκεί και πέρα, οι εκλογές στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όλης της χώρας, με τη συμμετοχή να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, καθώς τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως στις εκλογές ψήφισαν σχεδόν 100.000 φοιτητές" τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ με αφορμή το κλείσιμο των καλπών στις φοιτητικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα σε όλη την Ελλάδα.
Ακομη η "γαλάζια" νεολαία υποστηρίζει "παρά τις συντονισμένες επιθέσεις κουκουλοφόρων σε περισσότερες από 11 πόλεις και 40 φοιτητικούς συλλόγους, οι φοιτητές συμμετείχαν μαζικά, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα απέναντι στις προωθούμενες αλλαγές στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης".
"Με αφορμή τις σημερινές συντονισμένες επιθέσεις εναντίον φοιτητών αλλά και την εν γένει υπονόμευση της κορυφαίας φοιτητικής δημοκρατικής διαδικασίας, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης καλεί αύριο τους επικεφαλής όλων των πολιτικών νεολαίων σε κοινή συνάντηση για το θέμα συμπληρώνει ακομη στην ανακοινωση η ΟΝΝΕΔ.
Κλείνοντας την ανακοινωση η ΟΝΝΕΔ υπογραμμίζει οτι "Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 22.00 και οι διαδικασίες πρόκειται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το πρωί".
 Στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών. Λίγη ώρα πριν ο πρώην Υπουργός Δημόσιας Τάξης άφησε αιχμές για την αδράνεια της Ελληνικής Αστυνομίας στις επιθέσεις που επιχείρησαν οι κουκουλοφόροι σε αρκετές σχολές ανά την επικράτεια.