Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Διαπραγματεύονται ή προπαγανδίζουν το αφήγημα για τη χρεοκοπία;


tsipras-varoufakis-tsakalotosΤι μπορεί να καταλάβει κανείς από το χτεσινό μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους δανειστές;

Τη στιγμή που οι ξένοι «κακοί» δανειστές αναφέρουν πως τα καυτά ζητήματα δεν έχουν ακόμη αγγιχτεί, ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει τελεσίγραφο πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε τη διαδρομή της. Πως συμβιβάστηκε με βάση τη λαϊκή εντολή.


Ποιο λαϊκιστής πεθαίνεις.

Μα δεν έχει λαϊκή εντολή δύο εβδομάδες πριν τη χρεοκοπία και με ταμεία παντελώς άδεια, να παίζει με το μέλλον του έθνους!

Δεν έχει λαϊκή εντολή, να έχει υποτάξει στην Ελλάδα σε μία πρωτοφανή εθνική και οικονομική υποδούλωση.

Πώς είναι δυνατόν αυτή η κυβέρνηση με αυτή την διεθνή πολιτική στάση, κυριολεκτικά στο παρά 5, χωρίς κανένα πλαίσιο συμφωνίας, να πρέπει να επιβάλλει στους βουλευτές της αυτή την «άγνωστη» συμφωνία που ήδη την έχει αποκηρύξει και καταγγείλει;; Αδιανόητο!!


Όμως η απίστευτη επικοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ έχει επικεντρωθεί στη μεγάλη προπαγάνδα: Της διεθνούς και εγχώριας συνωμοσίας που δεν τον άφησε να εφαρμόσει το θεόσταλτο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Όποιος παρεκκλίνει από αυτό, χαρακτηρίζεται ως εθνικός προδότης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαπραγματεύεται, στήνει μεθοδικά και με ένταση το αφήγημα για τη διαχείριση της επόμενης ημέρας της χρεοκοπίας. Εθνικοί εχθροί γίνονται ακόμη και η Τράπεζα της Ελλάδας.

Η εξουσία είναι γλυκιά και ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 24ωρα εγκαταλείπει τα σχέδια δημοψηφίσματος και νομοθετεί χτίζοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα το κομματικό κράτος, βλέπε Παιδεία, βλέπε επαναπροσλήψεις κ.α.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταματήσει να διαπραγματεύεται, ετοιμάζεται να διαχειριστεί μία Ελλάδα, με άδεια ταμεία, άδεια ΑΤΜ και άδεια ράφια. Μια Ελλάδα, Κούβα της Μεσογείου.

Ακόμη όμως και η Κούβα αλλάζει στάση... κάνει τις ΗΠΑ φίλο, την ώρα που η Ελλάδα τις κάνει εχθρό, λόγω απελευθέρωσης του Ξηρού....

Έλληνες χρεοκοπημένοι και απομονωμένοι.... στο βαθύ αριστερό στοχασμό!


Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr