Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Ιστορική νίκη για τον Παναιτωλικό, 1 - 0 με... Καμαρά, Αιχμάλωτος στο Αγρίνιο ο Παναθηναϊκός



Ιστορική νίκη για τον πολύ καλό Παναιτωλικό, ο οποίος επικράτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε βάρος του Παναθηναϊκού, υποχρεώνοντάς τον σε ήττα 1-0,  (για την 18η αγωνιστική)στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 29 ο εξαιρετικός Ανρί Καμαρά.
Έτσι η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου γνώρισε την έκτη ήττα της, την ώρα που οι Αγρινιώτες πανηγύρισαν την έκτη νίκη τους διατηρώντας «απόρθητο» το σπίτι τους. Να προσθέσουμε οτι πριν τον Παναθηναϊκό, το συγκρότημα του Μάκη Χάβου είχε κερδίσει τον ΠΑΟΚ με 2-0, ενώ δεν είχε ηττηθεί ούτε απο τον πρωταθλητή Ολυμπιακό απο τον οποίο είχε αποσπάσει 0-0.
 panpath
Στο πρώτο μέρος η υπεροχή του Παναιτωλικού ήταν ξεκάθαρη και πήρε προβάδισμα με το γκολ του Καμαρά στο 29' (έφυγε στην πλάτη της άμυνας) είχαν τουλάχιστον 2-3 ακόμη καλές ευκαιρίες προκειμένου να σημειώσουν περισσότερα τέρματα, κααθώς οι παίκτες του Χάβου απείλησαν στο 7' (σουτ του Ζούνιορ), στο 9' (τετ α τετ Μπακάκη), αλλά και στο 22' με μια υποδειγματική εκτέλεση φάουλ του Γκάλο στην οποία είπε «όχι» ο Καπίνο με εξαιρετική επέμβαση.
Στο δεύτερο μέρος η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε. Ο Παναιτωλικός έδειξε διάθεση να διαφυλάξει το προβάδισμα που είχε αποκτήσει, με αποτέλεσμα να «τραβηχτεί» πίσω και να παίζει κυρίως με αντεπιθέσεις. Και πάλι όμως ο Παναθηναϊκός, παρότι μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος δεν κατάφερε, παρά ελάχιστα, να απειλήσει
Από τους πράσινους έλειψε και πάλι η φαντασία, η κινητικότητα, οι συνεργασίες και η «χημεία». Ουσιαστικά μια κεφαλιά του Μπεργκ στο 62' (απέκρουσε ο Ράφαελ) ένα τραγικό λάθος του Μπικέι στο 68' (κακό κοντρόλ από Μπεργκ) και μια σωτήρια επέμβαση του Ράφαελ (προ του Σίλντεφελντ) στις καθυστερήσεις, ήταν οι τρεις φορές που το τριφύλλι έκανε αισθητή την παρουσία του στο β' 45λεπτο.
Από την άλλη ο Παναιτωλικός έπαιξε έξυπνα δίνοντας γήπεδο, στον αντίπαλο και κρατώντας με σχετική άνεση το 1-0. Μάλιστα οι Αγρινιώτες έφτασαν μια ανάσα από το 2-0 όταν στο 57' ο Καμαρά έδωσε μπαλιά... πάρε βάλε στον Μπακάκη, με τον τελευταίο να κάνει ένα άσχημο τελείωμα.
Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε με τον Παναιτωλικό να φτάνει σε μια σπουδαία νίκη. Ντεμπούτο για τους γηπεδούχους, πραγματοποίησε ο Νταλμά.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μ. Χάβος): Ράφαελ, Κούσας, Καμαρά, Μελισσάς, Θεοδωρίδης (76' Παπουτσογιαννόπουλος), Γοδόι, Τζούνιορ, Σφακιανάκης, Γκάλο, Μπακάκης (79' Μπακάκης), Μπικέι
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Αναστασίου): Καπίνο, Κουτρουμπής, Λαγός (81' Δώνης), Τριανταφυλλόπουλος, Μπεργκ, Ζέκα, Καρέλης (72' Ντίνας), Αμπέντ, Νάνο (61' Κλωναρίδης), Σίλντενφελντ, Πράνιτς.