Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΕΚΑΒ ΓΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ



    Κόρινθος 03-04-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χθες Πέμπτη 2 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ Αναστάσιος Γκιολής, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα και ο υπεύθυνος Νομού Κορινθίας του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) κ Νικόλαος Σαϊσανάς συναντήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείου Κορίνθου προκειμένου στην πραγματοποίηση απολύμανσης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ. Ένα αίτημα που μόλις λίγες μέρες πριν κατατέθηκε στον κ. Γκιολή και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όπου και ανταποκρίθηκαν άμεσα.
Μέσω του κ. Γκιολή ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους φορείς της «πρώτης γραμμής» καθώς και τα κλιμάκια του ΕΚΑΒ για τη μεγάλη τους προσφορά τις ημέρες που διανύουμε. Επίσης η κα Κόρκα ευχαριστώντας τους τόνισε πως και εκείνη με τη σειρά της θα είναι δίπλα τους με όλες της τις δυνάμεις.
Το αίτημα πέραν των απολυμάνσεων των ασθενοφόρων, όπου και θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης κάθε εβδομάδα, αφορούσε και εμπλουτίστηκε σε επιπλέον προμήθειες υλικού προστασίας (γάντια, μάσκες, στολές) αλλά και απολύμανσης (αντισηπτικά κα) για όλα τα κλιμάκια του ΕΚΑΒ. Ο Αντιπεριφερειάρχης υποσχέθηκε πως θα συνεχίσει να βοηθάει έμπρακτα και καθώς τους ευχαρίστησε άλλη μία φορά,  χαρακτηριστικά είπε «πως ποτέ δε θα νιώσω πως είναι αρκετό! Σας ευχαριστώ ολόψυχα όλους σας, την ιατρική μου οικογένεια, για όλες αυτές τις δύσκολες ώρες  που στέκεστε ενωμένοι, ψύχραιμοι και δυνατοί απέναντι σε όλο αυτό. Θα στέκομαι δίπλα σας και θα συνεχίσω να βοηθάω με κάθε δυνατό τρόπο, όπως 15 χρόνια τώρα που ήμασταν μαζί».

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη