Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Κλειστή παραμένει από 14/3 η τράπεζα Πειραιώς στο Δερβένι


Από τον Δημοτικό Σύμβουλο  Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης και επικεφαλή της Δημοτικής Παράταξης «Ορίζοντες Δημιουργίας» κ. Σπύρο Καραβά λάβαμε δελτίο τυπου σχετικά με την λειτουργία του καταστήματος της Τράπαζας Πειραιώς στο Δερβένι, και το οποίο δημοσιοποιούμε
                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                Δερβένι 02/04/2020

Λειτουργία τράπεζας Πειραιώς Δερβενίου  
                                                                                         
Από τις 14/03/2020 το κατάστημα της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ στο Δερβένι παραμένει κλειστό, μετά από απόφαση του περιφερειακού διευθυντή όπως ενημερωθήκαμε, λόγω των αδειών ειδικού σκοπού που έχουν ορθώς χορηγηθεί σε υπαλλήλους της τράπεζας.
Η αρχική ανακοίνωση προέβλεπε κατ’ αρχήν αναστολή λειτουργίας για 14 ημέρες. 
Πλέον είναι σαφές ότι η κατάσταση με τον κορονοϊό θα διαρκέσει πολύ
παραπάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις, δημιουργώντας πλέον συνθήκες ασφυξίας σε πολλούς τομείς της οικονομίας και της καθημερινότητας των πολιτών, με αποτέλεσμα η μη λειτουργία του καταστήματος της ΠΕΙΡΑΙΩΣ στο Δερβένι να δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο συνδημότες μας που δεν μπορούν να διαχειριστούν ιντερνετικές εφαρμογές τραπεζικών συναλλαγών.
Επιπρόσθετα τα γειτονικά καταστήματα τραπεζών της Αιγείρας και της Ακράτας, ευρισκόμενα εκτός νομού Κορινθίας και περιφέρειας Πελοποννήσου, καθιστούν πλέον παράνομη την μετακίνηση, με άμεσο κίνδυνο επιβολής προστίμου.
Τα δε καταστήματα τραπεζών Ξυλοκάστρου παρουσιάζουν ήδη αυξημένη κίνηση και φαινόμενα συνωστισμού, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία και τη δυσχέρεια εξυπηρέτησης μεγάλου όγκου πελατών. 
Καλούμε την τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ να επανεξετάσει τη λειτουργία του καταστήματος Δερβενίου και να επαναλειτουργήσει άμεσα, ζητώντας τη στήριξη του αιτήματος πολλών συνδημοτών μας από την κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού. 

Σπύρος Καραβάς 
Δημοτικός Συμβουλος 
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Ορίζοντες Δημιουργίας»