Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Αυτοί είναι οι τσιγγάνοι που είχαν την μικρή Μαρία και την έβαζαν να ζητιανεύει - Προφυλακίστηκαν και οι δύο με βαρύτατες κατηγορίες


Δόθηκαν στη δημοσιότητα ύστερα από σχετική Εισαγγελική Διάταξη τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των δύο τσιγγάνων, στο σπίτι των οποίων στον καταυλισμό στα Φάρσαλα βρέθηκε το μικρό ανήλικο ξανθό αγγελούδι.

Πρόκειται για τους:
ΣΑΛΗ Χρήστο του Γεωργίου και της Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε την 15/08/1974 στη Λάρισα
Σαλής Χρήστος του Γεωργίου και της Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε την 15/08/1974 στη Λάρισα

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ Ελευθερία του Αργυρίου και της Σοφίας, η οποία γεννήθηκε την 22/06/1973 στα Τρίκαλα ή ΣΑΛΗ Σελήνη του Παύλου και της Μαρίας, η οποία γεννήθηκε την 08/06/1972 στη Λάρισα.
Δημοπούλου Ελευθερία του Αργυρίου και της Σοφίας, η οποία γεννήθηκε την 22/06/1973 στα Τρίκαλα ή ΣΑΛΗ Σελήνη του Παύλου και της Μαρίας, η οποία γεννήθηκε την 08/06/1972 στη Λάρισα.
Σε βάρος των δυο ΡΟΜΑ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει τα δεκατέσσερα έτη από κοινού και υφαρπαγή ψευδών βεβαιώσεων κατ’ εξακολούθηση από κοινού. Με αυτές τις κατηγορίες και οι δύο προφυλακίστηκαν και θα οδηγηθούν στις φυλακές Λάρισας!

Η δημοσίευση των παραπάνω στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του αδικήματος της αρπαγής ανηλίκων.

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα που απεικονίζονται στις δημοσιευθείσες φωτογραφίες και γενικότερα με την συναφή υπόθεση του ανήλικου κοριτσιού να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683184-5 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας
Υπόθεση μικρής Μαρίας: "Βούλγαροι Ρομά μας την έδωσαν"

Η μικρή Μαρία είναι παιδί βουλγάρας ρομά που παρέδωσε το παιδί μαζί με το φίλο της σ' εμένα και την γυναίκα μου, φέρεται να είπε στην απολογία του στον ανακριτή ο τσιγγάνος είχε στο σπίτι του το παιδί.
Ζήτησε από τον ανακριτή να αρθεί το τηλεφωνικό του απόρρητο για να εντοπισθεί ο Βούλγαρος που τους έδωσε το παιδί. Μάλιστα ζήτησε και να αφεθεί ελεύθερος και να παει να συναντήσει το ζευγάρι των Βουλγάρων γιατί όπως είπε ζουν στην Ελλάδα. Είπε επίσης ότι οι πραγματικοί γονείς του παιδιού, το παρέδωσαν με τη θέλησή τους.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο 39χρονος ρομά έριξε όλες τις ευθύνες στην γυναίκα του λέγοντας ότι εκείνη τον παρέσυρε να δεχθεί το παιδί από τους Βούλγαρους Ρομά.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, μάλωνε κάθε μέρα με την γυναίκα του, γιατί ζούσαν δύσκολα οικονομικά και δεν μπορούσαν να αναθρέψουν ούτε τα δικά τους παιδιά. Μάλιστα φέρεται να είπε ότι όταν της είπε να δώσουν πίσω το παιδί στους βιολογικούς του γονείς, εκείνη αρνήθηκε γιατί όπως είπε το αγαπούσε...
'Οταν ο 39χρονος ρωτήθηκε για τα υπόλοιπα παιδιά, είπε ότι για τα πέντε εξ αυτών ο 39χρονος ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει τεστ DNA και να αποδειχτεί, όπως είπε, ότι είναι δικά του. Για τα υπόλοιπα... παρέπεμψε στη 40χρονη σύντροφό του.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ολοκληρώθηκε και η απολογία της 40χρονης κατηγορούμενης. Το ζευγάρι των τσιγγάνων από τα Φάρσαλα εχει διαφορετικούς δικηγόρους.
Το παιδί είναι μεγαλύτερο σε ηλικία

Μεγαλύτερη απ' ότι πιστευόταν είναι τελικά η μικρή Μαρία σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο οποίος εξέτασε σήμερα την μικρή.
Είπε ότι εξετάζοντας τα δόντια της κρίνει ότι είναι μεταξύ 5 έως 6 ετών. Αυτό γκρεμίζει τις ελπίδες πολλών ζευγαριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έβλεπαν στο πρόσωπο της μικρούλας το χαμένο τους παιδί.