Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Ποιοί Μητροπολίτες “δεν ξέχασαν” τον Χριστόδουλο

mnimosyno-gia-Xristodoulo
Πηγή: www.romfea.gr
Τελέσθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α Κοιμητηρίου Αθηνών Μνημόσυνο για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο.
Στο Μνημόσυνο συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ, Πειραιώς Σεραφείμ, Σύρου Δωρόθεος και Βελεστίνου Δαμασκηνός.
Πλειάδα Αρχιμανδριτών και Ιερέων που κατά την Αρχιεπισκοπεία του διηκόνησαν τον μακαριστό με την δική του πνευματική ευθύνη και καθοδήγηση.
Στην Θεία Λειτουργία προέστη ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ και συμμετείχαν πρεσβύτεροι και διάκονοι συνεργάτες του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου.
Στην Ακολουθία του Μνημοσύνου ο προεξάρχων της Θείας Λειτουργίας Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ αναφέρθηκε στον αοίδιμο προθιεράρχη και τόνισε ότι εκλέησε τον πρώτο Εκκλησιαστικό θρόνο της Πατρίδος μας υπηρετώντας την Εκκλησία, τον Χριστό και τον πιστό λαό, με θείο ζήλο, πιστότητα και πολλή αφοσίωση.
Η διακονία του υπήρξε πολύκαρπη και καλλίκαρπη και ο ίδιος φέρει τα χαρακτηριστικά του καλού Ποιμένος, όπως ο Κύριος τον περιέγραψε αλλά και του ιεραποστολικού εργάτου, όπως αυτοπροσδιορίστηκε ο Απόστολος Παύλος.
Σήμερα με την προσευχή μας γι αυτόν εξοφλούμε πνευματικό χρέος σ εκείνον που μας ανέδειξε στην Εκκλησία σε επίζηλες και πολυεύθυνες εκκλησιαστικές θέσεις και παρακαλούμε τον επουράνιο Θεό και Πατέρα μας για τους υπέρ Χριστού κόπους, πειρασμούς και πολλές φροντίδες του να τον αξιώσει της αιωνίου ζωή και της ενδόξου Βασιλείας Του.
DSC 3329
Φωτογραφίες: Γρηγόρης Μωυσιάδης | Romfea.gr