Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Ο εορτασμός των Θεοφανίων – Μηνύματα Αρχιεπισκόπου και κομμάτων

  

Με μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, αποστάσεις και μάσκες πραγματοποιήθηκε και φέτος ο Αγιασμός των υδάτων.Τα επιδημιολογικά δεδομένα έφεραν αλλαγές στο τελετουργικό, ενώ σε αρκετές περιοχές ακυρώθηκε η ρίψη του σταυρού στους εξωτερικούς χώρους, αλλά και έθιμα που παραδοσιακά τελούνται ανήμερα των Θεοφανίων. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την Μητρόπολη Αθηνών έκανε έκκληση στον κόσμο να ακούσει τη φωνή της Εκκλησίας και της Πολιτείας και να εμβολιαστεί. 

Με αυστηρό πρωτόκολλο τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων στον Πειραιά καθώς και σε όλες τις εκκλησίες, όπου οι πιστοί έπρεπε να προσκομίζουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά. 

Το δικό του μήνυμα έστειλε από τη Λήμνο ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, που βρέθηκε εκεί με αφορμή των εορτασμό των Θεοφανίων. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για την επίλυση των προβλημάτων των ακριτών, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος επισκέφθηκε και το νοσοκομείο του νησιού.

Μήνυμα για τη σημερινή ημέρα έστειλαν και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.  Το ΜέΡΑ25 σημειώνει οι αγώνες της κοινωνίας να φωτίζουν τη ζοφερή πραγματικότητα.