Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στη Φθιώτιδα αισθητός στην Αθήνα

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή λίγο πριν τις 10:00 στην Αθήνα ενώ ταρακούνησε την κεντρική Ελλάδα. Σύμφωνα, με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός σημειώθηκε σε περιοχή κοντά στην Αμφίκλεια και είχε μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Πιο αναλυτικά το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 115 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας, 37 χιλιόμετρα, νοτιοανατολικά της Λαμίας, 20 χλμ δυτικά - βορειοδυτικά της Αταλάντης, 32 χιλιόμετρα  βόρεια - βορειοδυτικά της Λιβαδειάς  και 7 χιλιόμετρα βόρεια της Ελάτειας. Το εστιακό του βάθος, ήταν 5 χλμ.
Μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου τοποθετεί το μέγεθος του σεισμού στους 4,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.
Ο σεισμός που προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους της Αμφίκλειας δεν προκάλεσε ζημιές και τραυματισμούς. Οι σεισμολόγοι που παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας δεν συνδέουν τη δόνηση με τους σεισμούς στο Ιόνιο και εμφανίζονται καθησυχαστικοί.
''Η περιοχή δίνει ισχυρούς σεισμούς αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα'' λένε καθηγητές σεισμολογίας
'Πρέπει να σημειώσουμε ότι μετά την δόνηση  των 4,3 στις 9:58 στην Φθιώτιδα, επακολούθησαν 3 μετασεισμικές δονήσεις με μεγαλύτερη την δόνηση , που σημειώθηκε στις 10:48,  18 χλμ Δυτικά - Βορειοδυτικά της Αταλάντης και είχε μέγεθος 3.1 R,
Τέλος  στη Κεφαλονιά συνεχίζονται οι μετασεισμικές δονήσεις με μεγαλύτερη την δόνηση που σημειώθηκε στις 10:53, 8 χλμ δυτικά - βορειοδυτικά του Αργοστολίου με μέγεθος 3.2 R,