Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Καθίζηση και ρωγμές σε σπίτια στη Μεγαλόπολη

Καθίζηση και ρωγμές σε σπίτια στη Μεγαλόπολη
Καθίζηση στο χωριό Άνω Αναβρυτός, στην περιοχή της Φαλαισία του Δήμου Μεγαλόπολης, έχουν προκαλέσει το τελευταίο διάστημα οι έντονες βροχοπτώσεις, ενώ έχουν υποστεί ρωγμές πέντε σπίτια στο κάτω μέρος του χωριού.
  Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αναβρυτού, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ανέφερε ότι το πρόβλημα προκλήθηκε μετά από τις συνεχόμενες πυρκαγιές των τελευταίων ετών, που απογύμνωσαν την περιοχή από δένδρα και έτσι από πέρυσι τον χειμώνα το πρόβλημα άρχισε να γίνεται εμφανές. Ο κ. Θεοδωρόπουλος συμπλήρωσε ότι το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο έχει ενταθεί και πέντε σπίτια έχουν υποστεί ρωγμές, εκ των οποίων μόνο το ένα κατοικείται μόνιμα από μία ηλικιωμένη γυναίκα, ενώ τα υπόλοιπα κατοικούνται εποχιακά, καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν διαμένουν μόνιμα στην περιοχή.
Επίσης, ο πρόεδρος της κοινότητας σημείωσε ότι έγινε δέκτης παραπόνων από τους ιδιοκτήτες των σπιτιών και επισήμανε ότι χθες ενημέρωσε εγγράφως τον Δήμο Μεγαλόπολης ώστε να ενδιαφερθεί, ενώ συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Βαγγέλη Γιαννακούρα και ζήτησε να υπάρξει, άμεσα, επιστημονική εκτίμηση και αντιμετώπιση του φαινομένου. Ο κ. Γιαννακούρας, κατά διάρκεια επικοινωνίας με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, ανέφερε ότι πρόκειται για πρόβλημα ερπυσμού, προσθέτοντας ότι αύριο κλιμάκιο μηχανικών της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας θα βρίσκεται στο χωριό, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση.