Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Στάθηκε «όρθιος» και παίζει τα... ρέστα του. Παναιτωλικός - Άρης 0 - 0 στο... πόλο!


Στάθηκε «όρθιος» και παίζει τα... ρέστα του!Σε έναν αγωνιστικό χώρο που θύμιζε... πισίνα (εξαιτίας της συνεχούς καταρρακτώδους βροχής) ο Άρης έφυγε από το Αγρίνιο με έναν πολύτιμο βαθμό μένοντας στο 0-0 με τον Παναιτωλικό. Πλέον, σε μεγάλο βαθμό, η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου παίζει την παραμονή της στα τρία επόμενα παιχνίδια καθώς κατά σειρά υποδέχεται τους Πανιώνιο και Βέροια στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ενώ στη συνέχεια αντιμετωπίζει τον Πλατανιά στην Κρήτη.

Παναιτωλικός-Αρης 0-0 στο... πόλο | onsports.gr Η έντονη βροχόπτωση πριν και κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, ήταν δεδομένο ότι δεν θα επέτρεπε να παιχθεί ποιοτικό ποδόσφαιρο. Και ήταν επίσης δεδομένο ότι το ματς θα πήγαινε στην δύναμη και τις προσωπικές μονομαχίες. Παρ' όλα αυτά όμως τηρουμένων των αναλογιών ο ρυθμός δεν ήταν κακός σε γενικές γραμμές
Στο πρώτο μέρος ο Παναιτωλικός είχε συντριπτικό ποσοστό κατοχής της μπάλας (68%-32%), όμως η ομάδα που είχε τις πιο κλασικές ευκαιρίες ήταν ο Άρης. Η ομάδα του Παπαδόπουλου έφτασε κοντά στο γκολ με τετ α τετ των Τσουμάνη (23'), Μανιά (25') ενώ στο 37' είχε ίσως την πιο καλή στιγμή του με τον Μανιά (37'). Και στις τρεις αυτές στιγμές σημαντικό ρόλο έπαιξε ο βαρύς αγωνιστικός χώρος που δεν επέτρεψε στους παίκτες των «κίτρινων» να κοντρολάρουν όπως θα ήθελαν την μπάλα.
Το γκολ άγγιξε όμως και ο Παναιτωλικός όταν στο 32' ο Καμαρά είχε μια εξαιρετική κεφαλιά.
Στο μεγαλύτερο μέρος της επανάληψης, ο Παναιτωλικός πίεσε έντονα τον Άρη (η κατοχή συνέχισε να είναι συντριπτικά υπέρ των γηπεδούχων), ο οποίος έδειξε διάθεση να διασφαλίσει τα μετόπισθεν και να παίξει το παιχνίδι των αντεπιθέσεων.
Ειδικά μετά και την είσοδο του ορεξάτου Νταλμά στο 68' (και με συμπαραστάτες τους Μπόγιοβιτς, Θεοδωρίδη), η ομάδα του Μάκη Χάβου βρισκόταν συνεχώς μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων.
Χαρακτηριστικά οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ στο 72' (σουτ του Μπόγιοβιτς), το 80' (σουτ του Θεοδωρίδη) και το 81' (κεφαλιά του Κούσα), ωστόσο πλήρωσαν την αστοχία τους, αλλά και το «βαρύ» γήπεδο όπως στο πρώτο μέρος οι αντίπαλοί τους.
Από την πλευρά του ο Άρης έδειξε σαφή βελτίωση στα αμυντικά του καθήκοντα (Διούδης και άμυνα συνεργάστηκαν ικανοποιητικά) με τους παίκτες του να αποφεύγουν «χοντρά» λάθη όπως στα περισσότερα από τα προηγούμενα παιχνίδια.
Βεβαίως στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Θεσσαλονίκης περιορίστηκε σε έναν παθητικό ρόλο όμως εν τέλει πήρε έναν πολύτιμο βαθμό σε μια έδρα που ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ηττήθηκαν ενώ ο Ολυμπιακός περιορίστηκε στην ισοπαλία.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μ. Χάβος): Μπρακάλι, Κούσας (91' Μαρτίνες), Καμαρά, Θεοδωρίδης, Τζούνιορ, Σφακιανάκης (78' Παπουτσογιαννόπουλος), Γκάλο, Μπακάκης (68' Νταλμά), Φλορε, Μπικεϊ, Μπόγιοβιτς
ΑΡΗΣ (Σ. Παπαδόπουλος): Διούδης, Κύργιας, Γιαννίτσης, Πουλίδο, Τσουμάνης, Παπαδόπουλος (74' Σουνάς), Μπακασέτας (94' Αγγελούδης), Βανγκέλι, Μανιάς, Μπουγαϊδης (45'λ.τ. Νταμαρλής), Τσιάρας