Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΝΕΜΕΑΣ



Εμφάνιση 10100.jpg 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, παραβρέθηκε στην Αρχαία Νεμέα, προσκεκλημένος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής σε ετήσια εκδήλωσή του. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Ευ. Ανδριανάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γ. Σελλάς, ο Αντιδήμαρχος κ. Η. Μάζος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Εμφάνιση 100_0482.JPG Με αφορμή την εκδήλωση αυτή, που συγκέντρωσε πολλούς φίλους και μέλη του Συλλόγου, κατοίκους της Αρχαίας Νεμέας και της ευρύτερης περιοχής πραγματοποιήθηκε συζήτηση, παρουσία των Αυτοδιοικητικών φορέων, για θέματα σχετικά με την περιοχή. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Γ. Δέδες, ανακοίνωσε στους κατοίκους πως ολοκληρώθηκε η μελέτη και δημοπρατείται το έργο που αφορά τον κόμβο του Αρχαιολογικού χώρου Νεμέας, με τίτλο «Βελτίωση Οδού πλησίον Αρχαιολογικού Χώρου και Δημοτικού Αναψυκτηρίου στην Τοπική Κοινότητα Αρχαίας Νεμέας» και προϋπολογισμό 408.000,00 ευρώ. 
Το συγκεκριμένο έργο, αποτέλεσε για χρόνια πρωταρχικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής, δεδομένου ότι ο Αρχαιολογικός χώρος της Νεμέας αποτελεί πόλο έλξης τουριστών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με αποτέλεσμα σύμφωνα με την υφιστάμενη κατάσταση, να παρατηρείται σε καθημερινή βάση προσέλευση επισκεπτών με Ι.Χ. και τουριστικά λεωφορεία σε μια περιοχή με ελλειπή πληροφοριακή σήμανση και περιορισμένη ασφάλεια. 
Με την ολοκλήρωση του έργου, θα διαμορφωθεί η περιοχή του ισόπεδου κόμβου εισόδου στην Αρχαία Νεμέα, και θα ενοποιηθούν τα αρχαιολογικά σημεία ενδιαφέροντος, ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να μετακινούνται ασφαλώς από τον ένα στον άλλο χώρο. Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη προβλέπει, τη διαμόρφωση κυκλικού κόμβου μορφής roundabout του υπάρχοντος ισόπεδου κόμβου μορφής «Τ», ώστε να μην υπάρχει τόσο μεγάλη αδιαμόρφωτη έκταση και να γίνουν σαφέστερες στους οδηγούς οι κατευθύνσεις κυκλοφορίας. Τέλος, προβλέπεται η διαπλάτυνση της οδού πρόσβασης στο αρχαιολογικό μουσείο, η δημιουργία πεζοδρομίων και πεζοδιαβάσεων στους δρόμους γύρω από τους αρχαιολογικούς χώρους και η πληροφοριακή σήμανση της περιοχής με νέες πληροφοριακές , αλλά και ρυθμιστικές πινακίδες.
Πέραν από το συγκεκριμένο έργο οδοποιίας, ο κ. Δέδες, ενημέρωσε τους κατοίκους για το σημαντικό αρδευτικό έργο στην περιοχή της Νεμέας, το οποίο η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας έχει αποφασίσει να εντάξει στο Πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της για το 2014. Πρόκειται για το έργο «Προμήθεια Σωλήνων αρδευτικού έργου Αρχαίας Νεμέας» προϋπολογισμού 35.000,00 ευρώ, με το οποίο θα αναβαθμιστούν ουσιαστικά οι υποδομές και το αγροτικό δίκτυο της περιοχής.

Ο κ. Ανδριανάκος τόνισε τα θετικά αποτελέσματα της συνεργασίας του Δήμου Νεμέας με την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας που οδηγεί σε σημαντικά έργα και από την πλευρά του ο κ. Δέδες επισήμανε πως τα παραπάνω έργα αποτελούν σημαντικές παρεμβάσεις, οι οποίες συνδυάζονται με ένα μεγάλο δίκτυο έργων που ενισχύει τις υποδομές και αναδεικνύει τόσο την περιοχή όσο και ολόκληρο το Δήμο Νεμέας.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ