Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Συγχαρητήρια από Δένδια, αλλά και… προβληματισμός

Nikos-Dendias
Τα συγχαρητήριά του στην ηγεσία και τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, για την επιχείρηση που οδήγησε στον θάνατο του Αλβανού κακοποιού, δραπέτη των φυλακών Τρικάλων Μάριαν Κόλα.
“Εκφράζω την απόλυτη βεβαιότητα ότι τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας θα συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο μέχρι την ολοκλήρωση της επιχείρησης και αν καταστεί αυτό δυνατό μέχρι να οδηγηθούν όλοι οι δράστες ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση σε βάθος χρόνου, που έγινε ποτέ στη χώρα μας, καθώς από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα απασχολούνται από 580 μεχρι 750 άτομα.
Θα ήθελα να κάνω μια επιπλέον διαπίστωση όσον αφορά τα αίτια που μας οδήγησαν σε αυτή την τεράστια επιχείρηση. Και τα οποία δεν είναι άλλα από την κρητική κατάσταση που υπάρχει στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας.
Για την κατάσταση αυτή, υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες είναι όμως μια κατάσταση, ξαναλέω εκρηκτική, η οποία πρέπει οπωσδήποτε ν’ αντιμετωπιστεί”, σημείωσε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο Νίκος Δένδιας.