Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ


Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας ξεκίνησε και συνεχίζει εντατικά την εκτέλεση του έργου «Καθαρισμός ρεμάτων Νομού Κορινθίας», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, με στόχο τον καθαρισμό των ρεμάτων της Περιφερειακής Ενότητας, για τη φετινή χρονιά. Ως γνωστόν, η υλοποίηση του καθαρισμού των ρεμάτων, εμπίπτει στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του α’ βαθμού Αυτοδιοίκησης. Λόγω περιορισμένων όμως πόρων των Δήμων τη παρούσα χρονική περίοδο, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας συμβάλλει με την εκτέλεση του έργου στην αποκατάσταση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου, την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους.

 
Στα πλαίσια αυτά,  ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του ρέματος στην περιοχή Χιλιομοδίου, στη θέση «Νικηταρά», ρέμα εγκαταλελειμμένο,  με εμφανή το τελευταίο διάστημα τα αποτελέσματα στην κοίτη του και το μπάζωμά της από φερτά υλικά και ρίψεις απορριμμάτων.
Το έργο συνεχίζει να εκτελείται με τον καθαρισμό του ρέματος Ζαπάντη. Έχει μέχρι στιγμής ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του ρέματος στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος του Σουληναρίου και προχωρά κι ολοκληρώνεται ο καθαρισμός του και στη Δημοτική Ενότητα Βραχατίου.

 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, παραβρέθηκε μαζί με το Δήμαρχο Βέλου – Βόχας, κ. Α. Παπακυριάκο, στις εργασίες καθαρισμού του ρέματος, όπου και εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για τη μέχρι σήμερα πορεία εκτέλεσης των εργασιών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΤΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ