Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Η ζωή είναι πολύχρωμη

Του Θεόδωρου Βασιλειάδη*
"Δώσε και τον απαραίτητο χρόνο ώστε να χαρείς τη ζωή σου! Κάνε πράγματα που σου αρέσουν. Σου αρέσει να κάνεις μία βόλτα κάν’την ! Μη την αναβάλλεις λέγοντας ποιος έχει τώρα όρεξη να κάνει βόλτα όταν έχει προβλήματα. Τα προβλήματα δε θα σταματήσουν ποτέ".
 
Τα τελευταία χρόνια η κοινωνία μας έχει βιώσει βίαιες αλλαγές. Η προ των μνημονίων περίοδος ήταν μία περίοδος όπου ο κόσμος είχε μία σχετική ευμάρεια. Κάποιοι θα πουν ότι αυτή η ευμάρεια προέρχονταν μέσα από το πιστωτικό χρήμα που διέθεταν οι τράπεζες στον κόσμο, μέσω πιστωτικών καρτών,δανείων κτλ. Όπως και να έχει αυτή η περίοδος πέρασε. Πλέον η ανεργία έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στις τράπεζες διαρκώς αυξάνουν,επιχειρήσεις και καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, οι φόροι αυξάνουν συνεχώς κτλ .
Πέρα από όλο το προηγούμενο οικονομικό σκέλος, το οποίο περιέγραψα υπάρχει και ο κοινωνικό- ψυχολογικός του αντίκτυπος. Κάποιοι λένε ότι η κοινωνία μας πλέον έχει μπει σε κατάσταση συλλογικής κατάθλιψης και απόγνωσης. Όντως τα πράγματα σήμερα είναι δύσκολα. Όμως το ζητούμενο είναι εάν είναι μόνο μαύρα τα πράγματα γύρω μας. Εγώ πιστεύω πως όχι. Κάθε νόμισμα έχει πάντα ...Περισσότερα pinakio.blogspot.gr