Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Kαταγγελία του Αστέρα Δερβενίου γιά κατάπτυστη διαιτησία και κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος του, στον αγώνα με τον Πανκαμαριακό

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΜΕ ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟ

Κύριοι
του ΔΣ της ΕΠΣ Κορινθίας και της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Κορινθίας,
Είμαστε υποχρεωμένοι να εκδώσουμε, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, ανακοίνωση για να σας καταγγείλουμε την κατάπτυστη διαιτησία και γενικά το κλίμα τρομοκρατίας που επικράτησε στον αγώνα του Συλλόγου μας με τον Πανκαμαριακό στο γήπεδο Ξυλοκάστρου στις 27 Οκτωβρίου 2012. Και εξηγούμαστε:
Πριν τον αγώνα: Με μεγάλη μας έκπληξη μάθαμε, την Πέμπτη 25/10/2012, ότι στον αγώνα αυτόν ορίστηκε σαν διαιτητής ο κ. Ιωαν. Ρούτσι, αδερφός του παίκτη του Συλλόγου μας Χρήστου-Βαέλ Ρούτσι. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω διαιτητής ουδέποτε διαιτήτευσε, πολύ σωστά, αγώνα του Συλλόγου μας κατά τα τρία τελευταία χρόνια, κατά τα οποία ο αδερφός του ανήκει στη δύναμή του Συλλόγου μας. Τη Παρασκευή 26/10/2012 και ώρα 19:00 ενημερωθήκαμε ότι άλλαξε ο διαιτητής του αγώνα. Προφανώς υπήρξαν ενστάσεις του ίδιου του διαιτητή και διαμαρτυρίες εκ μέρους του Πανκαμαριακού, όπως άλλωστε διαπιστώσαμε στο γήπεδο από τα λεγόμενα παραγόντων και φιλάθλων του. Εδώ σημειώνουμε ότι τη Δευτέρα 22/10/2012, ο πρόεδρος του Πανκαμαριακού εξέδωσε «σκληρή» ανακοίνωση-καταγγελία σε βάρος της ΕΠΣ για τις διαιτησίες στους αγώνες του Συλλόγου του, με εκφράσεις που ενδεχομένως επισύρουν και τιμωρία για δυσφήμιση του αθλήματος. Μόλις είδαμε στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης την ανακοίνωση αυτήν, μας «έζωσαν τα μαύρα φίδια», διότι αναλογιστήκαμε ότι στον προσεχή αγώνα του Πανκαμαριακού, ο οποίος ήταν δυστυχώς με το Σύλλογό μας, θα ετύγχανε κάποιας «συγκαταβατικής» μεταχείρισης. Πράγματι οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν.
Μετά τον «περίεργο» ορισμό του διαιτητή κ. Ρούτσι και αφού την Πέμπτη 25/10/2012 είχαν ορισθεί όλοι οι αξιολογημένοι διαιτητές για την Α1’ Κατηγορία, τη Παρασκευή 26/10/2012 για την αντικατάστασή του δεν υπήρχε κανένας αξιολογημένος διαιτητής για ένα τοπικό ντέρμπι μεταξύ δύο γειτονικών συλλόγων. Εύκολη πλέον για την ΕΠΣ και την Επιτροπή Διαιτησίας η λύση: τοποθετούμε τον κ. Ελευθέριο Καλαρά, έναν διαιτητή που τα τρία τελευταία χρόνια διαιτητεύει στο παιδικό πρωτάθλημα και σε μη αξιολογημένους αγώνες της Β’ και Γ’ Κατηγορίας, ώστε να επιλύσουμε το ζήτημα με τον Πανκαμαριακό (αν διαμαρτύρονταν ο Πανκαμαριακός θα λέγαμε ότι έπαιξε διαιτητής μη αξιολογημένος, τι να κάναμε άλλον είχαμε ορίσει … κλπ). Ευφυής μεθόδευση !!
Κατά τη διάρκεια του αγώνα: Στο 5ο λεπτό ο ανεπαρκέστατος αυτός «διαιτητής» δε σφυρίζει εξόφθαλμο πέναλτι και αποβολή σε βάρος του Πανκαμαριακού, όταν δύο (!) αμυντικοί του παίκτες, μέσα στη μικρή περιοχή τους, τραβούν-κρατούν από τον ώμο και πέφτουν πάνω σε επιθετικό μας παίκτη και ενώ αυτός βρισκόταν σε προφανή θέση για επίτευξη τέρματος. Για να δικαιολογηθεί ο «δήθεν διαιτητής» κ. Καλαράς, γιατί κάτι έπρεπε να υποδείξει, σφύριξε επιθετικό φάουλ και έδωσε κίτρινη κάρτα στον επιθετικό μας παίκτη, λες και αυτός προτίμησε να κάνει φάουλ σε δύο (!!) αμυντικούς, όταν είχε στη κατοχή του τη μπάλα και ήταν έτοιμος να σκοράρει.
Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο «δήθεν διαιτητής» κατέτρεχε την ομάδα μας με αποκορύφωμα το 91ο λεπτό. Τότε η ομάδα μας πέτυχε το δεύτερό της τέρμα και στους πανηγυρισμούς των παικτών μας, απέβαλε τον ποδοσφαιριστή μας Χρ. Αναγνωστόπουλο που πανηγύριζε με ανοιχτά τα χέρια (στυλ αεροπλάνου) στο χώρο μπροστά στον πάγκο της αντιπάλου, λέγοντας ότι τώρα «μπορείτε να συνεχίζετε να ρίχνετε δεύτερες μπάλες στον αγωνιστικό χώρο», όπως έκαναν ατιμώρητοι για καθυστέρηση στα προηγούμενα λεπτά. Ο παίκτης μας δέχθηκε φραστικές επιθέσεις με χυδαία λόγια, από τους παίκτες του αντίπαλου πάγκου. Αν κάποιοι έπρεπε να αποβληθούν ήταν οι αντίπαλοι παίκτες για τη συμπεριφορά τους, όπως και πολύ σωστά έπραξε ο διαιτητής. Όταν λοιπόν οι αποβληθέντες παίκτες (οι δύο αντίπαλοι και ο Χρ. Αναγνωστόπουλος) πήγαιναν προς τα αποδυτήρια, ο παίκτης μας δέχθηκε επίθεση και προπηλακισμούς από παίκτες και άλλα άτομα που βρίσκονταν έξω από τα αποδυτήρια των ομάδων. Το γιατί επετράπη να υπάρχουν τόσα άτομα εκεί, παραμένει άγνωστο !…
Για την αποτροπή περισσότερων επεισοδίων, οι αναπληρωματικοί παίκτες της ομάδας μας έτρεξαν προς τη πόρτα της εξόδου του γηπέδου, όπου βρέθηκαν και πολλοί από τους αγωνιζόμενους παίκτες και των δύο ομάδων. Ταυτόχρονα από ανοικτή πόρτα της περίφραξης του γηπέδου (άνοιξε στο πρώτο ημίχρονο, προκειμένου να διακομισθεί στο νοσοκομείο ο άτυχος τερματοφύλακας της αντιπάλου ομάδας, που τραυματίστηκε από συμπαίκτη του σε διεκδίκηση της μπάλας - αλλά παρέμεινε ανεξήγητα ανοιχτή …. ) εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο γνωστοί σε εμάς παράγοντες της αντιπάλου ομάδας και έτρεξαν προς το χώρο της συμπλοκής. Κ α ν έ ν α ς, μα εντελώς κ α ν έ ν α ς παράγοντας ή φίλαθλος της ομάδας μας δεν εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο από την ανοιχτή αυτή πόρτα ή από οποιοδήποτε άλλο σημείο του γηπέδου.
Μετά τη πάροδο ενός πεντάλεπτου, που χρειάστηκε για την αποκατάσταση της ηρεμίας από ψυχραιμότερους και άλλωστε γνωστούς μεταξύ τους παίκτες των δύο ομάδων, ο αγώνας ξεκίνησε πάλι με υπολειπόμενο χρόνο 3 με 4 λεπτά, όπως είχε υποδείξει με τη συμπλήρωση του 90λεπτου ο ίδιος ο «δήθεν διαιτητής». Ξέρετε πόσο διήρκησε ο αγώνας μετά την επανέναρξή του; Οκτώ λεπτά !! Που ακούστηκε η διακοπή στο χρόνο καθυστέρησης να επιμηκύνει το χρόνο του αγώνα;;; Δηλαδή αν υπήρχε, υποθετικά λέμε, διακοπή 30 λεπτών, θα παίζαμε και παράταση;;;
Και ίσως συνεχίζαμε να παίζουμε ακόμα, αν σε εκείνο το σημείο (οκτώ λεπτά μετά την επανέναρξη του αγώνα) δεν ερχόταν η ισοφάριση των γηπεδούχων με πέναλτι-φάντασμα που εφηύρε ο, μεταξύ των άλλων και εφευρέτης, «δήθεν διαιτητής» κ. Καλαράς. Μια υπόδειξη που ακόμα και ο παίκτης του Πανκαμαριακού Δεσποτέλης, που ήταν στη φάση, παραδέχθηκε πως ήταν λανθασμένη. Έπρεπε να εξευμενιστεί ο Πανκαμαριακός, αφού εκείνη τη στιγμή ηττάτο ...
Μετά το τέλος του αγώνα (ο «δήθεν διαιτητής» σφύριξε τη λήξη του αγώνα με τη σέντρα μη τυχόν και γίνει καμιά στραβή…): Ο κ. Καλαράς με απίστευτο θράσος έγραψε στο Φύλλο Αγώνα ανυπόστατα ψεύδη, ότι «εισήλθαν παράγοντες και οπαδοί μας στον αγωνιστικό χώρο». Για αυτό το λόγο και ο αρχηγός της ομάδας μας υπέγραψε το Φύλλο Αγώνα «με επιφύλαξη». Ο Σύλλογός μας δεν αναγνωρίζει ούτε τη κόκκινη κάρτα του ποδοσφαιριστή μας, ούτε τη δήθεν εισβολή παραγόντων και οπαδών του στον αγωνιστικό χώρο. Για αυτό το λόγο παρακαλούμε να μας χορηγήσετε αντίγραφα των εκθέσεων του παρατηρητή διαιτησίας και του παρατηρητή του αγώνα, ώστε να διαπιστώσουμε και να προφυλάξουμε τα συμφέροντα του Συλλόγου μας, στρεφόμενοι εναντίον οποιουδήποτε θελήσει να διαστρεβλώσει τα πραγματικά γεγονότα.
Το γενικότερο ερώτημα που πλανάται πλέον σε όλους μας είναι μήπως πρέπει να στραφείτε σε γειτονικές ΕΠΣ (επιβαρυνόμενοι φυσικά με το όποιο κόστος), ώστε να μας διαθέτουν αξιολογημένους διαιτητές τους για τους αγώνες του πρωταθλήματος, αφού δε μπορούμε έτσι να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε ομαλά το πρωτάθλημα με τους διαθέσιμους Κορίνθιους διαιτητές ;;
Επίσης σας πληροφορούμε, ότι παρά τη καλή θέληση που έδειξε ο Σύλλογός μας με το να αποδεχθεί τον «εκτός διαδικασιών» ορισμό του κ. Καλαρά για να διεξαχθεί ο αγώνας, που όπως αποδείχθηκε ήταν καταστροφικός για το Σύλλογό μας, δεν θα ανεχθούμε στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις, καταγγέλλοντας όλες τις παράτυπες διαδικασίες και τις κακές διαιτησίες στα ανώτερά σας ποδοσφαιρικά όργανα.
Δεν θέλουμε να επανέλθουμε με τέτοιου είδους ανακοινώσεις για το καλό του κορινθιακού ποδοσφαίρου, ελπίζοντας ότι κάποιοι θα αποβληθούν από αυτό οριστικά. Σε περίπτωση όμως, που υπάρχει η αντίληψη ότι, τέτοιου είδους ανακοινώσεις (όπως αυτή του Πανκαμαριακού) και απειλές μπορούν να εξασφαλίζουν «πέτσινα» πέναλτι στο 10ο λεπτό των εκτός χρόνου καθυστερήσεων ενός αγώνα, είμαστε πρόθυμοι να τις εκδίδουμε σε εβδομαδιαία βάση.
Περιμένοντας επιτέλους την «Αναγέννηση του Κορινθιακού Ποδοσφαίρου» που όλοι σας ευαγγελιζόσασταν, αναμένουμε τις ενέργειές σας για να επανακαθορίσουμε τη στάση μας και για να αποδείξετε ότι αυτά που ισχυριζόσασταν τα πιστεύατε πραγματικά.
29/10/2012
Το Δ.Σ. του Αστέρα Δερβενίου