Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Αναβολή για την 1η Νοεμβρίου πήρε ο Κ. Βαξεβάνης

Για την Πέμπτη, 1η Νοεμβρίου, πήρε αναβολή για να δικαστεί ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης που συνελήφθη την Κυριακή για την δημοσίευση στο περιοδικό του της φερόμενης ως λίστας Λαγκάρντ.

Βγαίνοντας από τα δικαστήρια, ο Κώστας Βαξεβάνης είπε:

"Εμένα με εμφανίζουν ότι έχω παραβιάσει προσωπικά δεδομένα, ενώ ο Βενιζέλος που δήλωσε ότι έχασε το στικάκι στην λεκάνη της τουαλέτας είναι ελεύθερος. Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά, αυτή την στιγμή να καταλάβουν όλοι ότι γίνεται μια προσπάθεια συγκάλυψης ενός τεράστιου θέματος και η εισαγγελεία που δείχνει τόση αγάπη στο πρόσωπό μου την οποία εγώ αποδέχομαι καλά θα κάνει να την δείξει σε κάθε κατεύθυνση."

Ο δημοσιογράφος ανέφερε και πάλι το περιστατικό με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ που πριν από λίγες ημέρες δημοσίευσε λίστα με ονοματεπώνυμα αλλά δεν κινήθηκε καμμία διαδικασία εναντίον της.

Και κατέληξε: "Δημοσιογραφία είναι να αποκαλύπτεις την αλήθεια όταν οι άλλοι πάνε να την κρύψουν. Κάθε τι άλλο είναι δημόσιες σχέσεις".


Δικηγόροι του είναι οι Νίκος Κωνσταντόπουλος και Χάρης Οικονομόπουλος.

Εντός και εκτός της αίθουσας ήταν συγκεντρωμένοι φίλοι και συνάδελφοι του Κώστα Βαξεβάνη, μέλη της ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ καθώς και βουλευτές.
Σύμφωνα με τον εκ των συνηγόρων του δημοσιογράφου, Χάρη Οικονομόπουλο, η υπεράσπιση ζήτησε την αναβολή της εκδίκασης καθώς πρόσωπα που αναφέρονται στη δημοσιευθείσα λίστα έχουν δηλώσει πρόθεση να καταθέσουν στο δικαστήριο ως μάρτυρες, ενώ ο έτερος συνήγορος, Ν. Κωνσταντόπουλος, δήλωσε ότι πρόθεσή τους είναι "να μην εγκλωβιστεί η υπόθεση στα στενά όρια του αυτοφώρου και να αναδειχθεί η πολιτική της διάσταση".
Η λίστα δημοσιοποιήθηκε στο περιοδικό του Κώστα Βαξεβάνη, το HotDoc και προκάλεσε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα. Συνελήφθη σε σπίτι φίλων του, στη Δροσιά και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, που του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων που, σύμφωνα με την κατηγορία, συνίσταται στην επεξεργασία και προβολή προσωπικών δεδομένων πολιτών.
Αμέσως μετά, αφέθηκε ελεύθερος.

Βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα σε δηλώσεις του είπε μεταξύ άλλων: «Αυτή τη στιγμή έπρεπε να είναι υπόδικοι Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου γιατί έχουν πάρει μία λίστα, την έχουν αποκρύψει, έχουν κάνει παράβαση καθήκοντος, έχουν επεξεργαστεί προσωπικά δεδομένα ανθρώπων, έχουν υποθάλψει εγκληματία και δεν έχουν δώσει τη δυνατότητα στο ελληνικό κράτος να βρει την άκρη». Και συνέχισε «ενώ θα ψηφίσουν μέτρα για να πάρουν 100 ευρώ παραπάνω από τη σύνταξη της γιαγιάς στο τελευταίο χωριό της Ελλάδας, την ίδια ώρα κρύβουν μία λίστα με πιθανούς φοροφυγάδες».
newsit.gr