Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Η θανατική ποινή έγινε... ισόβια για τον ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Mohamed-Badie
Μια θανατική ποινή που έγινε… ισόβια κάθειρξη. Όπως αναμενόταν, η Αίγυπτος επέλεξε να μην προχωρήσει στην εκτέλεση της ποινής του θανάτου για τον καταδικασθέντα ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, και σήμερα δικαστήριο του Καϊρου ανακοίνωσε τη μετατροπή της σε ισόβια κάθειρξη.
Ο Μοχάμεντ Μπαντιέ, ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2013, όταν το πραξικόπημα των Ενόπλων Δυνάμεων υπό τον Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι οδήγησε στην ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι, και στο “ξεδόντιασμα” του πολιτικού Ισλάμ.
Πρόσφατα, η αιγυπτιακή Δικαιοσύνη είχε καταδικάσει τον Μοχάμεντ Μπαντιέ και άλλα ηγετικά στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε θάνατο, για τον ρόλο τους στα αιματηρά γεγονότα του περσινού καλοκαιριού, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι εξελίξεις έρχονται στο περιθώριο της συμπλήρωσης ενός έτους από την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι, την 3η Ιουλίου 2013, με τον Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι να είναι πλέον εκλεγμένος Πρόεδρος της Αιγύπτου, και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα να βρίσκεται υπό διαρκή διωγμό.

ysterografa.gr