Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Στους «4» χωρίς να πείσει η Αργεντινή ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΒΕΛΓΙΟ 1-0

Στους «4» χωρίς να πείσει η Αργεντινή (vds+pics)
Δυο σουτ έκανε ο Ιγκουαΐν, το ένα πήγε μέσα, το άλλο στο οριζόντιο κι αυτό ήταν όλο... Μ' αυτόν τον τρόπο η Αργεντινή, που σε καμία περίπτωση δεν έθελξε με την απόδοσή της, νίκησε με 1-0 το Βέλγιο, που δεν φάνηκε να είναι ικανό για το βήμα παραπάνω και πήγε στον δεύτερο ημιτελικό περιμένοντας μια εκ των Ολλανδίας, Κόστα Ρίκα.
Η ομάδα του Σαμπέγια πήρε από νωρίς το προβάδισμα (8') και το διατήρησε ως το φινάλε χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα από τους Βέλγους, που δεν μπορούσαν να πατήσουν με αξιώσεις περιοχή, παρότι είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν (μάταια) να κάνουν παιχνίδι.
Καταλυτικό ρόλο στην καθίζηση της «αλμπιτσελέστε» έπαιξε η απώλεια του Ντι Μαρία στο 33ο λεπτό, ο οποίος τραυματίστηκε (σ.σ: πιθανότατα θλάση) και είναι αμφίβολος για τον ημιτελικό.
Το ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και η Αργεντινή αν και προκρίθηκε αναμένεται να δεχτεί για άλλη μια φορά κριτική μιας και το συγκρότημα του Σαμπέγια δεν έπεισε με την απόδοσή του. Ωστόσο, πήρε αυτό που ήθελε και φτάνει μια ανάσα μακριά από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Αργεντινής που κάνει το «5Χ5» στο ξεκίνημα του Mundial και πάει για πρώτη φορά στα ημιτελικά έπειτα από 24 χρόνια (1990).
Η Αργεντινή μπήκε δυνατά στο ματς, προσπάθησε να επιβάλει εξ αρχής τον ρυθμό της και τα κατάφερε. Η «αλμπιτσελέστε» στην πρώτη φάση που έφτιαξε ευτύχησε να σκοράρει.
Ο Μέσι πίεσε ψηλά, έκλεψε τη μπάλα από τον Κομπανί και την έσπασε στον Ντι Μαρία. Αυτός προσπάθησε να την περάσει κάθετα στον Ζαμπαλέτα, όμως η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού και στρώθηκε στον Ιγκουαΐν, που βρισκόταν στο ύψος της περιοχής.
Ο τελευταίος έπιασε βολέ στην κίνηση, το οποίο άφησε «άγαλμα» τον Κουρτουά και η ομάδα του Σαμπέγια άνοιξε το σκορ μόλις στο 8'!
Μετά το γκολ, θα περίμενε κανείς να πιέσει η Αργεντινή, ωστόσο, έδωσε από νωρίς γήπεδο στους Βέλγους, που παρόλα αυτά δυσκολεύονταν να μπουν στην περιοχή του Ρομέρο.

Οι Βέλγοι είχαν δυο σουτ του Ντε Μπρούιν εκτός περιοχής, (13', 26') με τον Ρομέρο να διώχνει με τις γροθιές το δεύτερο, ενώ έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, με τον Μιραλάς (42') να στέλνει με καρφωτή κεφαλιά τη μπάλα άουτ, έπειτα από σέντρα του Βερτόνγκεν από αριστερά.
Το ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς αναλώθηκε κυρίως στο κέντρο και κυριάρχησαν οι εκατέρωθεν λανθασμένες μεταβιβάσεις και οι διακοπές. Μια εξ αυτών οφείλεται στον τραυματισμό του Ντι Μαρία, ο οποίος υπέστη ένα τράβηγμα ή θλάση στον δεξί προσαγωγό. Αντικαταστάθηκε στο 33' από τον Πέρες και πλέον απομένει να αποδειχθεί αν θα μπορέσει να συνεχίσει στο Mundial.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και πάλι με την Αργεντινή να κάνει παιχνίδι και να φτάνει κοντά στο γκολ στο 55'. Ο Ιγκουαΐν έκανε κούρσα 20 μέτρων, ξεπέρασε το εμπόδιο του Κομπανί, βρέθηκε απέναντι από τον Κουρτουά, όμως το σουτ που έκανε βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε άουτ!
Εκτοτε η «αλμπιτσελέστε» δεν φάνηκε μέχρι το 90+4' και το χαμένο τετ α τετ του Λιονέλ Μέσι...
Ο Βίλμοτς προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του ρίχνοντας στο ματς τους Λουκάκου, Μέρτενς αντί των Οριτζι, Μιραλάς. Το Βέλγιο κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα και πάτησε περισσότερο περιοχή, έχοντας μια δυο καλές φάσεις με τον Φελαϊνί, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.
Η Αργεντινή ολοένα και οπισθοχωρούσε, αλλά το έκανε από πολύ νωρίς με αποτέλεσμα το Βέλγιο να την έχει κλείσει στο δικό της μισό, αλλά να μην μπορεί να βγάλει φάση στα καρέ του Ρομέρο. Από την άλλη η «αλμπιτσελέστε» έψαχνε την κόντρα για να «καθαρίσει» το ματς με τον Σαμπέγια να ρίχνει στο ματς τον φρέσκο Παλάσιο αντί του Λαβέτσι, που δεν φάνηκε σε άλλο ένα ματς.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» συνέχισαν να χωλαίνουν στην τελική πάσα και δεν μπορούσαν να μπουν στην περιοχή με τη μπάλα κάτω κι όλο έψαχναν με σέντρες τα κεφάλια των Φελαϊνί, Λουκάκου.
Η Αργεντινή είχε σπουδαία ευκαιρία να «κλειδώσει» το ματς στο 90+4' όμως ο Μέσι που έφυγε μόνος στην κόντρα νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Κουρτουά.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Γκαράι, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Μπασάντα, Μπίλια, Ντι Μαρία (33' λ.τρ. Πέρες), Μασεράνο, Ιγκουαΐν (81' Γκάγκο), Μέσι, Λαβέτσι (70' Παλάσιο)
ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνγκεν, Φαν Μπούιτεν, Βίτσελ, Ντε Μπρούιν, Φελαϊνί, Αζάρ (75' Τσαντλί), Μιραλάς (59' Μέρτενς), Οριτζι (59' Λουκάκου)
- See more at: http://www.sentragoal.gr/afieroma.asp?catid=35050&subid=2&pubid=129777009#sthash.BmyS9bDV.dpuf