Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Αγχωτική πρόκριση για Βραζιλία και τώρα... Γερμανία

Αγχωτική πρόκριση για Βραζιλία και τώρα... Γερμανία (VIDEO)
H Βραζιλία τα κατάφερε αν και αγχώθηκε στο φινάλε. Επικράτησε με 2-1 της Κολομβίας χάρη στα γκολ των δύο κεντρικών αμυντικών της και στα ημιτελικά του Μουντιάλ έχει ραντεβού με την Γερμανία. Στα 6 γκολ έφτασε ο Ροντρίγκες. Ο διαιτητής χάρισε την κόκκινη κάρτα στον Ζούλιο Σέζαρ.
 Οι Βραζιλιάνοι έδιναν παράσταση μέχρι το 70' αλλά η Κολομβία απέδειξε ότι μόνο τυχαία δεν έφτασε στα προημιτελικά με το απόλυτο. Μείωσε με το έκτο γκολ του Ροντρίγκες στο φετινό Μουντιάλ και αν ο διαιτητής έδειχνε την κόκκινη κάρτα στον Ζούλιο Σέζαρ, θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμη περισσότερα. Τελικά η Σελεσάο κράτησε τη νίκη και την Τρίτη θα αντιμετωπίσει την Γερμανία στον πρώτο ημιτελικό.

Η Βραζιλία μπήκε στο γήπεδο Καστελάο με το πόδι... στο γκάζι. Από τα πρώτα λεπτά έδειξε στην Κολομβία ποιος είναι το αφεντικό και η δουλειά της έγινε ακόμη πιο εύκολη με το γρήγορο γκολ του Τιάγκο Σίλβα.

Μόλις στο 7' ο Νεϊμάρ εκτέλεσε το κόρνερ και ο αμαρκάριστος αρχηγός της Σελεσάο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Οσπίνα. Το γκολ βοήθησε το ματς αφού η Κολομβία ήταν υποχρεωμένη να βγει μπροστά και αυτό έδωσε την ευκαιρία στους ταχύτατους Βραζιλιάνους να βρουν χώρους.
 Σε αρκετές περιπτώσεις ο Χουλκ έψαξε να γίνει... ήρωας και η ομάδα του Σκολάρι δεν μπόρεσε να προηγηθεί με δύο τέρματα. Από την άλλη η Κολομβία είχε σε κακή ημέρα τον Κουαδράδο και στην πιο απειλητική της στιγμή βρήκε απέναντί της τον καταπληκτικό Τιάγκο Σίλβα.

Ο Πέκερμαν προσπάθησε να αλλάξει το ρυθμό του αγώνα με την είσοδο του Ράμος στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου αλλά η εστία του Ζούλιο Σέζαρ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.

Στο 68' ο Νταβίντ Λουίζ με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον Οσπίνα και έδωσε μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα του.
Η Κολομβία δεν τα παράτησε και στο 78' ο Μπάκα κέρδισε πέναλτι από τον Ζούλιο Σέζαρ ο οποίος θα έπρεπε να αποβληθεί αλλά ο διαιτητής του χαρίστηκε. Ο Ροντρίγκες σημείωσε το έκτο του γκολ στο φετινό Μουντιάλ και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς.
Η Βραζιλία αγχώθηκε αλλά οι Κολομβιανοί δεν δημιούργησαν κλασική ευκαιρία μέχρι το φινάλε και έτσι οι διοργανωτές προκρίθηκαν στον ημιτελικό στον οποίο θα αντιμετωπίσουν την Γερμανία.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Μαϊκόν, Φερναντίνιο, Παουλίνιο (86' Ερνάνες), Οσκαρ, Χουλκ (83' Ραμίρες), Φρεντ, Νεϊμάρ (88' λ.τρ. Ενρίκε)
ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Ζαπάτα, Γιέπες, Αρμέρο, Σάντσεζ, Ροντρίγκες, Κουαδράδο (80' Κιντέρο), Γκουαρίν, Ζούνιγκα, Γκουτιέρεζ (70' Μπάκα), Ιμπάρμπο (46' Ράμος)