Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Παραίτηση ή πολιτική γελοιοποίηση για τον Σαμαρά;

samaras-tsipras-vouliΤώρα που οι μάσκες έπεσαν και η Ελλάδα ανακαλύπτει πως στην εξουσία ήρθε ο Αλέξης Τσίπρας, ένας περισσότερος Μνημονιακός από τον Αντώνη Σαμαρά, τώρα η οργή των Νεοδημοκρατών ξεχειλίζει.

Με λίγα λόγια ο Αντώνης Σαμαράς έχασε ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές με σχεδόν 10 ποσοστιαίες μονάδες από κάποιον που κατάφερε επικοινωνιακά να πατήσει επάνω στις αναλγησίες, τις τραγικές αστοχίες και την αλαζονεία του προηγούμενου στενού κυβερνητικού επιτελείου.

Ο Αντώνης Σαμαράς, και ενώ παραμένει γαντζωμένος στην εξουσία της ΝΔ, μέσα στις τελευταίες ημέρες, έχει δεχθεί και άλλα καίρια πολιτικά πλήγματα, αλλά και έχει υποπέσει σε νέα ατοπήματα:

1) Τα πολιτικά δείπνα που γίνονται με κύριο μενού την αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ και το γεγονός ότι όλοι προστρέχουν στον Κώστα Καραμανλή για να «βοηθήσει» στην αποπομπή του τέως Πρωθυπουργού.

2) Η εκλογή στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Καραμανλικού Προκόπη Παυλόπουλου, του αντιπαθούς από την ομάδα συνεργατών και του ιδίου του Αντώνη Σαμαρά.

3) Η αποκάλυψη πως ο στενός συνεργάτης του τέως Πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης, ήταν ο συγγραφέας της θλιβερής ανακοίνωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

4) Η στρατηγική της «αριστερής παρένθεσης» καταδικάζεται διαρκώς απ΄όλα τα αυθεντικά στελέχη της ΝΔ και παρόλα αυτά συνεχίζει να γίνεται αντικείμενο στρατηγικής για την «πιστή» ομάδα υποστήριξης του Αντώνη Σαμαρά. Ζητείται επιμόνως η άμεση απομάκρυνση αυτής της ομάδας συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά που χρεώνεται και την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ.

Την επόμενη εβδομάδα ο τέως Πρωθυπουργός κυριολεκτικά «σέρνεται» προ των κομματικών οργάνων όπου θα πρέπει να απαντήσει σε βαριές πολιτικές κατηγορίες για την κατάντια της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και της Ελλάδας, που παραδόθηκε στον επικίνδυνο λαϊκισμό της αριστεράς.

Ιστορικά στελέχη της αυθεντικής ΝΔ αναμένεται να λάβουν το λόγο και εκεί για τον Αντώνη Σαμαρά θα είναι μονόδρομος η παραίτηση, ασχέτως αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ.

Αν δεν το πράξει αυτό, θα επιφυλάξει για τον εαυτό του την απόλυτη πολιτική γελοιοποίηση και για τη Νέα Δημοκρατία τη μοίρα της Πολιτικής Άνοιξης.

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.gr