Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0: Τελικός για κλάματα, το πήραν οι «πράσινοι» Παρωδία που στιγματίστηκε από σοβαρά επεισόδια.

.Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0: Τελικός για κλάματα, το πήραν οι «πράσινοι» 

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αλλάζει τίποτα όσα χρόνια κι αν περάσουν. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ συναντήθηκαν σε τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τους "πράσινους" να επικρατούν με σκορ 1-0 χάρη σε πέναλτι του Αϊτόρ στο 34' το οποίο πολύ αυστηρά καταλόγισε ο Λαόθ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κατέκτησε έτσι το 19ο τρόπαιο της ιστορίας της και τον πρώτο της τίτλο μετά από οχτώ χρόνια. Ήταν ένας τελικός που στιγματίστηκε από θλιβερά επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων και ο οποίος ξεκίνησε με 32 λεπτά καθυστέρηση, ενώ διακόπηκε για περίπου 25 λεπτά μετά το γκολ του Παναθηναϊκού. Ένας τελικός που είναι θαύμα που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε. Τα δακρυγόνα, οι φωτοβολίες, οι πέτρες και οι συγκρούσεις έκλεψαν την παράσταση σε ακόμα έναν τελικό τραγωδία.

 Εκπλήξεις δεν είχαν οι ενδεκάδες των δύο ομάδων με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να επιλέγει για την κορυφή της επίθεσης τον Ιωαννίδη και να παίζει με Παλάσιος, Αϊτόρ στα πλάγια. Ρούμπεν Πέρεθ, Βιγιαφάνιες και Γκατσίνοβιτς αγωνίστηκαν στη μεσαία γραμμή. Από την άλλη πλευρά ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τον με τον Κούρτιτς και τον Αουγκούστο στη μεσαία γραμμή έχοντας Ζίβκοβιτς και Σοάρες στα άκρα και τον Μπίσεσβαρ πίσω από τον Άκπομ που ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Το ματς ξεκίνησε με 32 λεπτά καθυστέρηση και αυτό φάνηκε να έχει επηρεάσει τους ποδοσφαιριστές Οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο κάπως μουδιασμένα και πολύ νευρικά. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ κακός και ειδικά ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του έβγαζε στο γήπεδο μεγαλύτερη διάθεση για να επιτεθεί, αλλά χωρίς αυ

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ καλύτερα στο γήπεδο. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο έχοντας με το μέρος της και τη ψυχολογία που της έδινε το 1-0. Ο Λουτσέσκου είχε αρχίσει να ανακατεύει την τράπουλα σε μία προσπάθεια να κάνει την ομάδα του πιο επικίνδυνη. Στο 58' οι Θεσσαλονικείς άγγιξαν την ισοφάριση όταν ο Ρούμπεν Πέρεθ γλίστρησε στη μεσαία γραμμή, ο Μπίσεβαρ έγινε κάτοχος της μπάλας, αλλά το σουτ που έκανε δεν βρήκε στόχο.

Από το 65' και μετά η ομάδα του Λουτσέσκου άρχισε να ανεβάσει τις γραμμές της και την ένταση στο παιχνίδι της. Οι "πράσινοι" προσπαθούσαν να απειλήσουν με κάποια κόντρα, αλλά περισσότερο τους ενδιέφερε να προστατέψουν το υπέρ τους σκορ. Ο ΠΑΟΚ πίεζε τον Παναθηναϊκό και έψαχνε την ισοφάριση με τη μεγάλη ευκαιρία να χάνεται στο 79' όταν ο Σβαμπ έκανε την κεφαλιά και ο Κώτσιρας πάνω στη γραμμή έδιωξε. Οι Θεσσαλονικείς έχασαν τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις με τον Ζίβκοβιτς, αλλά ο Μπρινιόλι αντέδρασε σωστά και κράτησε το 1-0, το οποίο έδωσε στον Παναθηναϊκό και το τρόπαιο.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (68' Κουρμπέλης), Γκατσίνοβιτς (76' Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Ιωαννίδης (76' Καρλίτος), Παλάσιος

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (46' Σιντκλεϊ), Κούρτιτς, Αουγκούστο (52' Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Σοάρες (46' Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (62' Μιτσίτσα), Άκπομ (68' Τσόλακ).

τό να σημαίνει ότι δημιουργούσε και φάσεις.

Οι "πράσινοι" είχαν τη διάθεση και στο 34' ο Λαόθ έδειξε την άσπρη βούλα σε μία φάση που ο Γκατσίνοβιτς δέχτηκε χτύπημα από τον Βιεϊρίνια. Παρά το γεγονός ότι συμβουλεύτηκε το VAR ο Ισπανός ρέφερι καταλόγισε το πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, το οποίο ήταν πολύ τραβηγμένο. Ο Αϊτόρ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και κάπου εκεί ήρθε μία ακόμα διακοπή της αναμέτρησης, αφού μία πέτρα χτύπησε τον σκόρερ στο χέρι. Μετά από 20-25 λεπτά οι δύο ομάδες επανήλθαν στο γήπεδο. Μετά τη διακοπή ο ΠΑΟΚ γύρισε καλύτερος, κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα και βγήκε στην επίθεση χάνοντας στο 44' μεγάλη ευκαιρία σε κεφαλιά του Άκπομ που μπλόκαρε ο Μπρινιόλι. Αυτή ήταν και η πρώτη τελική του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, αλλά το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.