Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Ένα... ποτηράκι πριν το κάπνισμα προστατεύει τα αγγεία

logo newsletter

redwine.jpgΈνα ...ποτηράκι πριν το κάπνισμα προστατεύει τα αγγεία

Οι περιστασιακοί καπνιστές μπορούν να μειώσουν κάποιες από τις επιβλαβείς επιδράσεις του τσιγάρου πίνοντας λίγο κρασί, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση American Journal of Medicine. Η έρευνα έδειξε ότι ένα ή δύο ποτηράκια κόκκινο κρασί πριν το κάπνισμα προστατεύουν από τις βραχυπρόθεσμες αγγειακές βλάβες του τσιγάρου.

Διαβάστε περισσότερα 

passivesmoking.jpgΤι εισπνέει ο παθητικός καπνιστής;

Oι παθητικοί καπνιστές εκτίθενται, χωρίς να το επιλέγουν, στις ίδιες 4.000 διαφορετικές ουσίες που εισπνέει και ο ενεργός καπνιστής -εκ των οποίων οι 400 είναι χημικές και οι 60 αμιγώς καρκινογόνες. Ο καπνός περιέχει δηλητηριώδη αέρια και τοξικές ουσίες, οι περισσότερες από τις οποίες στην κοινή τους χρήση αξιοποιούνται στη βιομηχανική παραγωγή και
στην παρασκευή εντομοκτόνων, καύσιμων υλών και απορρυπαντικών!

Διαβάστε περισσότερα 

fluvirus.jpgΓνωρίστε και καταπολεμήστε τις ιώσεις


Oι καιρικές συνθήκες που επικρατούν συνήθως κατά τους πρώτους χειμερινούς μήνες, αποτελούν βασικό προδιαθεσιακό παράγοντα για την έξαρση των ιογενών λοιμώξεων. Tο κρύο και η υγρασία, σε συνδυασμό με την έναρξη της λειτουργίας των σχολείων, ευνοούν τη μετάδοση των 300 περίπου ιών που προσβάλλουν, κάθε χειμώνα, το ανώτερο αναπνευστικό και το πεπτικό σύστημα χιλάδων Eλλήνων.

Διαβάστε περισσότερα 

bbuets.jpgΒαριά σακίδια και τσάντες: Τα προβλήματα που προκαλούν σε παιδιά και ενήλικες


Βλάβες στη σπονδυλική στήλη μπορεί να προκαλέσουν τα βαριά σακίδια και οι τσάντες χειρός στους ενήλικες επαγγελματίες ή φοιτητές που υποχρεούνται να μεταφέρουν καθημερινά πλήθος εγγράφων και βιβλίων, αλλά και στους μικρούς μαθητές.

Διαβάστε περισσότερα 

fitballabs.jpgΕύκολοι κοιλιακοί με fitball!


Πρώτη σκέψη όταν μιλάμε για εκγύμναση της κοιλιάς είναι τα κλασικά «sit-ups», άσκηση που σύμφωνα με έρευνες επιβαρύνει πολύ τη μέση, ενώ ελάχιστα γυμνάζει την επιθυμητή μυική ομάδα. Πολλοί γυμναστές προτείνουν πλέον εκτέλεση των κοιλιακών με τη λαστιχένια μπάλα του pilates (ελβετική μπάλα ή fitball). Η χρήση της επιτρέπει τη μέγιστη απομόνωση των κοιλιακών και την εκτέλεση των ασκήσεων με ασφάλεια.

Διαβάστε περισσότερα 

vaping.jpgΣημαντικές βλάβες στη στοματική κοιλότητα προκαλεί το άτμισμα


Ανάλογες βλάβες στα ούλα και στα δόντια με εκείνες που προκαλεί και το συμβατικό τσιγάρο, προκαλεί το άτμισμα, σύμφωνα με μελέτη του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ.

Διαβάστε περισσότερα 

Πιο χαρούμενες οι μαμάδες που θηλάζουν αποκλειστικά

breastfeedinghappy.jpg
Ενοχικές είναι οι σύγχρονες μητέρες σε ό,τι αφορά τη διατροφή του παιδιού τους, υπογραμμίζει έρευνα του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ. Είτε θηλάζουν, αποκλειστικά ή μη, είτε δίνουν φόρμουλα, βρίσκονται πολλές φορές στη θέση να απολογούνται για τον τρόπο με τον οποίο επέλεξαν να αναθρέψουν τα παιδιά τους. Ωστόσο, οι μαμάδες που θηλάζουν αποκλειστικά φαίνεται να είναι πιο χαρούμενες σε σχέση με όσες δίνουν συμπλήρωμα παράλληλα με τον θηλασμό, αλλά και με όσες δίνουν αποκλειστικά φόρμουλα.

Διαβάστε περισσότερα 

synsfee.jpg1ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Δικαίου από το ΣΦΕΕ


Mε υψηλό αίσθημα ευθύνης και αναγνωρίζοντας τον θεσμικό του ρόλο, o Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), διοργανώνει το 1ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Δικαίου.

Διαβάστε περισσότερα 

eopyyets.jpg35 εκ για την εξόφληση συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ


Οριστικοποιήθηκε η καταβολή του ποσού 10% των ιατρικών επισκέψεων, το οποίο είχε παρακρατηθεί για τα έτη 2012-2015.

Διαβάστε περισσότερα 

list_stogia.jpgΣυνελήφθηκαν οι δράστες της ληστείας στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ


Tους δράστες της μεγάλης ληστείας, στην κεντρική αποθήκη φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ στου Ρέντη, συνέλαβαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε περισσότερα 

arist.etsi.jpgΠρόληψη άνω των 2.000 νέων λοιμώξεων HIV/AIDS & διεθνές βραβείο


Μια σημαντική διάκριση για την ελληνική επιστημονική κοινότητα αποτελεί η βράβευση του Προγράμματος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, από την Επιστημονική Επιτροπή του EMCDDA - Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας, για τη δημοσίευση σχετικά με το πρόγραμμα – παρέμβαση «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».

Διαβάστε περισσότερα 

insets.jpgΝέα στοιχεία για την ινσουλίνη degludec


Χαμηλότερη διακύμανση στην υπογλυκαιμική δράση από ημέρα-σε-ημέρα και εντός της ίδιας ημέρας επέδειξε η ινσουλίνη degludec, σε σύγκριση με τη γλαργινική ινσουλίνη U300.

Διαβάστε περισσότερα 
laviets.jpg

Οι εργαζόμενοι της Lavipharm έτρεξαν για καλό σκοπό


Για 8η συνεχή χρονιά, οι εργαζόμενοι της Lavipharm τερμάτισαν στον 34ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών για καλό σκοπό. 

Διαβάστε περισσότερα