Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Ετοιμάζουν «μπλόκο» σε εκδρομείς & απαγόρευση μετακίνησης εκτός Αττικής

 

Σχέδιο περιορισμού μετακινήσεων αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να παρουσιάσει τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση με στόχο να μην υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θέλει να βάλει μπλόκο στους εκδρομείς που θέλουν να ταξιδέψουν εκτός Αττικής τα Σαββατοκύριακα, ώστε ναμην επηρεαστούν και οι «κίτρινες» περιοχές όπου η εστίαση λειτουργεί κανονικά.

Το συγκεκριμένο σχέδιο περιορισμού μετακινήσεων θα αφορά τα Σαββατοκύριακα όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες και κυρίως την Αττική μιας και το επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή είναι ιδιαίτερα φορτωμένο.

Όλα αυτά βέβαια, θα ανακοινωθούν σε περίπτωση που η Αττική δεν θα

«γκριζάρει», δηλαδή δεν θα ακολουθήσει τα χνάρια της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, που βρίσκονται από τα ξημερώματα της Τρίτης σε lockdown

Θυμίζουμε ότι για τι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι δεν έχει γίνει κάποια εισήγηση από τους ειδικούς, ωστόσο είναι ένα θέμα που εξετάζεται.

Το πρόσφατο παράδειγμα της Θεσσαλονίκης, άλλωστε, μπορεί να δικαιολογήσει τον φόβο αυτό, με δεδομένο πως οι Θεσσαλονικείς ουκ ολίγες φορές φρόντιζαν να πηγαίνουν στους κοντινούς νομούς, όπου τα κρούσματα δεν ήταν πολλά και δεν υπήρχαν περιοριστικά μέτρα.

Για το ενδεχόμενο απαγόρευσης μετακινήσεων από Νομό σε Νομό μίλησε και ο υπ. Υγείας κ. Κικίλιας:

«Έχω την αίσθηση ότι θα ληφθεί μέριμνα πλέον και για αυτό. Αλλά θα ήθελα να πω επίσης, ότι είναι φύσει αδύνατον να υπάρχει ένας αστυνομικός δίπλα σε κάθε πολίτη. Και εξακολουθώ να πιστεύω και αυτή τη στιγμή τη δύσκολη ώρα την οποία βιώνουμε, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας έχει συναίσθηση της κατάστασης, ότι δεν θέλει να κινδυνεύσουν οι ευπαθείς ομάδες.

Ο κορωνοϊός ουσιαστικά μας αφορά όλους, Είναι αδιανόητο αυτό το οποίο ακούω, από μία μικρή μερίδα των συμπολιτών μας, ότι δεν υπάρχει ιός. Ας έρθουν να δουν τη μάχη που δίνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές μέσα στα νοσοκομεία μας για να καταλάβουν του λόγου του αληθές.

Για μία ακόμα φορά κάνω έκκληση σε όλους, και δεν μιλάω μόνο για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, όλοι παντού πρέπει να προσέχουμε. Και ζητώ από τους συμπολίτες μας, να συναισθανθούν την κρισιμότητα των στιγμών», είπε.

 aftodioikisi.gr