Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Ακυρώνονται Παλαμήδειος Άθλος και Μαραθώνιος Ναυπλίου

  

Όπως αναμενόταν, η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Ναυπλίου, λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες της πολιτείας για την πανδημία της Covid-19, αποφάσισε την ακύρωση των μεγάλων συμμετοχικών διοργανώσεων του Ναυπλίου το 2020, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί να γίνουν εξ αναβολής τον προσεχή Νοέμβριο.

Αυτό σημαίνει ότι Παλαμήδειος Άθλος και Μαραθώνιος Ναυπλίου ακυρώνονται για φέτος, με την ελπίδα να μπορέσουν να διεξαχθούν κανονικά του χρόνου.

«Τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν δεν επιτρέπουν να διατηρηθεί το μήνυμα των αγώνων που εδώ και πολλά χρόνια όλοι μαζί: συμμετέχοντες, δρομείς, επισκέπτες, εθελοντές και εργαζόμενοι δημιουργήσαμε. Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου και ο Παλαμήδειος Άθλος, τα μεγαλύτερα δρομικά συμμετοχικά γεγονότα της Πελοποννήσου και από τα μεγαλύτερα της χώρας μας, είναι μια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού και αυτό επιθυμούμε να παραμείνει.

Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου και ο Παλαμήδειος Άθλος, είναι από τα μοναδικά εκείνα αθλητικά γεγονότα που συνδυάζουν τον τουριστικό προορισμό με την υγεία της άσκησης, τον αθλητισμό με την συμμετοχή προσβάσιμη σε όλους, τον κοινωνικό χαρακτήρα με την οικονομική προσφορά, την εκπαιδευτική διαδικασία με την δια βίου άσκηση και την προστασία του περιβάλλοντος και τέλος την ανάδειξη των πολιτιστικών και ιστορικών αγαθών του τόπου μας. Είναι ο αθλητισμός της συμμετοχής για όλους, για την οικογένεια, είναι ο αθλητισμός χωρίς ανταγωνισμό στον οποίο όλοι είναι νικητές».