Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 2-2: Χοντρό «κάζο» για τους Πειραιώτες που τα... έχασαν από το 35' και μετά , παλικάρια οι Βοιωτοί

 Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 2-2: Χοντρό «κάζο» για τους Πειραιώτες, παλικάρια οι Βοιωτοί 

Χοντρό χουνέρι επιφύλαξε ο Λεβαδειακός στον Ολυμπιακό. Τέτοιο χουνέρι δεν μπορούσε να το φανταστεί ούτε στα χειρότερά του όνειρα ο Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος είχε ζητήσει από τους παίκτες του να βάλουν γρήγορα γκολ, να καθαρίσουν από το πρώτο ημίχρονο το ματς, εκείνοι τα έκαναν όλα μια χαρά έως το 35’ και στο τέλος είδαν έναν Λεβαδειακό να μετατρέπει το 2-0 σε 2-2 και να φεύγει από το Καραϊσκάκη με έναν παλικαρίσια και δίκαιο βαθμό. Γκέλα ολκής για τους Πειραιώτες κόντρα στον ουραγό της βαθμολογίας και στο τέλος αποδοκιμάστηκαν από μερίδα του κόσμου. 

Τελικά δεν επιφύλαξε ιδιαίτερες εκπλήξεις ο Μεντιλίμπαρ. Πήγε με όσο το δυνατόν τα πιο βαριά χαρτιά του κόντρα στον Λεβαδειακό και με όσους είχε δει ότι βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση. Ο Παναγιώτης Ρέτσος κόπηκε την τελευταία στιγμή από την 20άδα και επιστρατεύτηκε ο Ανδρέας Ντόη στο πλευρό του Κάρμο. Από εκεί και πέρα, ο Τζολάκης ήταν στα γκολπόστ, οι Ροντινέι και Ορτέγκα στα δύο άκρα της άμυνας, οι Έσε και Μουζακίτης στα χαφ, μπροστά τους ο Τσικίνιο, στα δύο άκρα της επίθεσης οι Μασούρας και Βέλντε, ενώ στην κορυφή δέσποζε η παρουσία του Ελ Κααμπί. Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Παπαδόπουλος επέλεξε ένα σχήμα 4-3-3, έχοντας τον Γκροφ στα γκολπόστ, τους Τσάπρα και Μορέιρα στα δύο άκρα της άμυνας, τους Παπαδόπουλο και Λιάγκα στόπερ, τους Λαμαράνα, Τσοκάι και Πεντρόζο στα χαφ, ενώ οι Πλέγας και Γιαννιώτας πλαισίωναν τον Όζμπολτ στην επίθεση.

Ο Μεντιλίμπαρ ζητούσε από τους παίκτες του ένα γρήγορο γκολ και να καθαρίσουν από το πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι. Έως και το 35’ όλα έβαιναν καλώς για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι και βρέθηκαν στο 21’ μπροστά στο σκορ με 2-0 χάρη στα τέρματα των Τσικίνιο (2’) και Ελ Κααμπί (21’, πέν.). Θα μπορούσα ναν πετύχουν κι άλλα τέρματα, αλλά πότε είχε απαντήσεις ο Γκροφ και πότε κάτι έλειπε στην τελική προσπάθεια από πλευράς γηπεδούχων. Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Παπαδόπουλος έβλεπε την ομάδα του να πιέζεται και να μην μπορεί να βρεθεί στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Συν τοις άλλοις είδε και σοβαρά αμυντικά προβλήματα. Ο Έλληνας τεχνικός λοιπόν δεν το πολυσκέφτηκε. Έβγαλε στο 35’ τους αρνητικούς Παπαδόπουλο και Πλέγα και έριξε στη μάχη τον Κάτρη και τον Ζίνι. Ειδικά η είσοδος του Ζίνι είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού! Ο Λεβαδειακός έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες αμέσως μετά τις αλλαγές. Στο 37’ ο Όζμπολτ έπειτα από γύρισμα του Τσάπρα που ήταν έτοιμο γκολ, δεν κατάφερε να βρει την μπάλα και να την σπρώξει στα δίχτυα. Στο 43’ ο Γιαννιώτας βγήκε τετ α τετ με τον Τζολάκη και αντί να σιγουρέψει το γκολ πασάροντας δίπλα στον Όζμπολτ που θα πλάσαρε σε κενή εστία, αποφάσισε να πλασάρει ο ίδιος και να στείλει την μπάλα άουτ. Τελικά, ο Λεβαδειακός βρήκε το γκολ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Όζμπολτ στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Ζίνι από τον Ντόη. Από εκεί που ο Ολυμπιακός φαινόταν ότι θα πήγαινε ήρεμος στα αποδυτήρια, βρέθηκε τελικά μπροστά στο σκορ με 2-1, επειδή στο τελευταίο δεκάλεπτο κατέβασες ταχύτητα ή για γίνουμε πιο ακριβείς, ανέβασαν ταχύτητα οι Βοιωτοί.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός μπήκε αποφασισμένος για να ισοφαρίσει. Είχε δείξει άλλωστε τις διαθέσεις του από τα τελειώματα του πρώτου μέρους. Ο Ολυμπιακός που είχε αρκετά κενά μεταξύ των γραμμών του και ειδικά στην άμυνά του, είδε την εστία του να παραβιάζεται για δεύτερη φορά στο 57’ από τον Γιαννιώτα. Ο Πεντρόζο με όλη του την άνεση από τα αριστερά σέντραρε προς το δεύτερο δοκάρι, ο Γιαννιώτας ήταν ολομόναχος και… 2-2. Από εκεί και πέρα, ο Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε ένα σωρό αλλαγές. Έβαλε τον Κωστούλα, έριξε στη μάχη μέχρι και τον ξεχασμένο Ανδρούτσο που έπαιξε εξτρέμ, έβαλε φρέσκα στα χαφ (Γκαρθία αντί του Έσε), έβαλε και τον Γιάρεμτσουκ αντί του Μασούρα, αλλά η πίεση που ασκούσε δεν καρποφόρησε. Ο Λεβαδειακός πήρε μία παλικαρίσια ισοπαλία και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, αφού δεν είναι και τόσο εύκολο για μία ομάδα που είναι στην ουρά της βαθμολογίας, να πηγαίνει στο Καραϊσκάκη και να ισοφαρίζει σε 2-2 από 2-0.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι (73΄Κοστίνια), Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε (73΄Γκαρθία), Μουζακίτης, Μασούρας (85΄Γιάρεμτσουκ), Τσικίνιο (62΄Ανδρούυτσος), Βέλντε (62΄Κωστούλας), Ελ Κααμπί.

Λεβαδειακός: Γκροφ, Τσάπρας, Λιάγκας, Παπαδόπουλος (36΄Κάτρης), Μορέιρα, Πλέγας (35΄Ζίνι), Τσοκάι, Πεδρόζο, Γιαννιώτας (62΄Ρομό), Λαμαράνα, Όζμπολτ (78΄Βίχος).

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Σάββατο 19 Οκτωβρίου

Βόλος – Πανσερραϊκός  0 - 1
Ατρόμητος – Παναιτωλικός  0 - 2
Λαμία – Αστέρας Τρίπολης  0 - 0

Κυριακή 20 Οκτωβρίο

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός  2 - 2
18:00: ΟΦΗ – Παναθηναϊκός
20:00: Άρης – Athens Kallithea
20:30: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1

ΠΑΟΚ

7

13-5

16

2

Ολυμπιακός

8

12-5

15

3

ΑΕΚ

7

11-2

14

4

Άρης

7

10-6

14

5

Παναιτωλικός

8

9-5

14

6

ΟΦΗ

7

12-12

11

7

Αστέρας Τρίπολης

8

8-7

10

8

Παναθηναϊκός

7

6-6

9

9

Ατρόμητος

8

10-13

8

10

Πανσερραϊκός

8

10-16

7

11

Βόλος

8

7-14

7

12

Λαμία

8

5-12

6

13

Καλλιθέα

7

5-8

5

14

Λεβαδειακός

8

6-12

5